Hellapoliisin hyydytetty omenakakku
8.9.2014. Syksyn upea omenasato ansaitsee päästä kakkuun.Valmista ihanan raikas omenakakku juhlahetkeen tai leivo se vaikka syksyä juhlistamaan! Reseptistä tulee 8 annosta.
Pohja
- 6 savoardikeksiä
- 1 dl maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte
- 7 liivatelehteä + vettä
- 2 ½ dl vispikermaa
- 250 g maitorahkaa
- 2-3 dl omenahilloa tai omenasosetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- 2 rkl vettä
Pinnalle
- 2-4 omenaa koosta riippuen
- 2 rkl siirappia
- ripaus kanelia
- (1 rkl vettä)
Päälle
- 1 dl vettä
- ½ dl hyytelösokeria
Valmistusohje
Käytä halkaisijaltaan 18-20 cm irtopohjavuokaa. Vuoraa pohja leivinpaperilla. Laita maito ja vaniljasokeri syvälle lautaselle ja kasta savoiardikeksit maidossa. Laita keksit vuoan pohjalle. Taita reunakekseistä pieniä paloja täyttämään koloja.
Laita liivatelehdet limittäin likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon maitorahka, omenahillo tai omenasose, vaniljasokeri ja kaneli. Tarkista maku. Mausta tarvittaessa sokerilla tai lisää omenahilloa. Kiehauta vesi ja liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja suojaa kevyesti foliolla tai kelmulla. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Voit valmistella omenat jo valmiiksi.
Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.Laita omenalohkot, siirappi ja ripaus kanelia kasariin ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes omenat pehmenevät hieman. Lisää joukkoon tarvittaessa ruokalusikallinen vettä. Jäähdytä.
Lado omenalohkot kakun pinnalle. Kiehauta vesi kasarissa ja lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen, kunnes liemi kirkastuu. Jäähdytä muutaman minuutin ajan. Valuta sokeriliemi lusikalla omenalohkojen päälle ja nosta hetkeksi kylmään.
Pyöräytä vuoka veitsellä kevyesti irti ja siirrä kakku tarjoiluvadille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan