Hellapoliisin homejuustopiparit
Homejuusto ja piparkakut on makupari, joka jaksaa ihastuttaa homejuuston ystäviä vuodesta toiseen. Mitä jos yhdistäisit nämä kaksi helposti yhdeksi. Leivo hauskat homejuustopiparkakut Hellapoliisin ohjeella!
Taikina
- 2 dl sokeria
- 2 dl siirappia
- 3 rkl piparkakkumaustetta
- 250 g voita tai margariinia
- 2 munaa
- 9 dl vehnäjauhoja
- 2 tl ruokasoodaa
Lisäksi
- 75 g homejuustomurua
Valmistusohje
Mittaa sokeri, siirappi ja piparkakkumauste kattilaan.
Lisää voi tai margariini ja hämmennä, kunnes seos on sulanut.
Jäähdytä noin puoli tuntia.
Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten.
Vatkaa joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja ruokasooda.
Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Kaulitse taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen levyksi. Ripottele kaulitsemisen loppuvaiheessa pinnalle homejuustomurua ja paina ne kaulimella kiinni taikinaan.
Ota muotilla kuvioita ja paista piparkakut 175-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan