Uunimunakas pekonilla ja herkkusienillä

Herkkusieni-pekonimunakas on ihana lounas tai iltapala. Se sopii myös rentojen juhlien pikkusuolaiseksi. Tämä munakas valmistetaan uunissa.

Uunimunakas

  • 10 munaa
  • 2 ½ dl maustettua ruokakermaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 tl suolaa
  • 100 g pekonia
  • 100 g miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
  • 100 g herkkusieniä
  • 100 g juustoraastetta

Valmistusohje

Uunimunakas valmistuu näin: 

Valmistusaika:  15 min + 20-30 min paistaminen
Annoksia: 9-12 annospalaa

  1. Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon maustettu ruokakerma, mustapippuria myllystä ja suolaa.
  2. Kaada seos reunalliseen uunivuokaan, jonka mitat on noin 25x30 cm.
  3. Paloittele pekoni, puolita miniluumutomaatit ja lohko herkkusienet.
  4. Laita ainekset paistinpannuun ja kääntele, kunnes pekoni on rapeaa.
  5. Ripottele ainekset munakasmassan joukkoon ja ripottele pinnalle vielä juustoraastetta.
  6. Kypsennä 200-asteisen uunin keskiritilätasolla 20-30 minuuttia.
  7. Tarjoa seuraksi raikasta salaattia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.