Uunimunakas pekonilla ja herkkusienillä
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5648812/landscape16_9/1024/576/d28e6242069946f8c758308ef3346afa/ur/katselukopio-uunimunakas-1-d4s6745-edit-12017.jpg)
Julkaistu
Herkkusieni-pekonimunakas on ihana lounas tai iltapala. Se sopii myös rentojen juhlien pikkusuolaiseksi. Tämä munakas valmistetaan uunissa.
Uunimunakas
- 10 munaa
- 2 ½ dl maustettua ruokakermaa
- mustapippuria myllystä
- 1 tl suolaa
- 100 g pekonia
- 100 g miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
- 100 g herkkusieniä
- 100 g juustoraastetta
Valmistusohje
Uunimunakas valmistuu näin:
Valmistusaika: 15 min + 20-30 min paistaminen
Annoksia: 9-12 annospalaa
- Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon maustettu ruokakerma, mustapippuria myllystä ja suolaa.
- Kaada seos reunalliseen uunivuokaan, jonka mitat on noin 25x30 cm.
- Paloittele pekoni, puolita miniluumutomaatit ja lohko herkkusienet.
- Laita ainekset paistinpannuun ja kääntele, kunnes pekoni on rapeaa.
- Ripottele ainekset munakasmassan joukkoon ja ripottele pinnalle vielä juustoraastetta.
- Kypsennä 200-asteisen uunin keskiritilätasolla 20-30 minuuttia.
- Tarjoa seuraksi raikasta salaattia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka