Uunimunakas pekonilla ja herkkusienillä
Julkaistu
Herkkusieni-pekonimunakas on ihana lounas tai iltapala. Se sopii myös rentojen juhlien pikkusuolaiseksi. Tämä munakas valmistetaan uunissa.
Uunimunakas
- 10 munaa
- 2 ½ dl maustettua ruokakermaa
- mustapippuria myllystä
- 1 tl suolaa
- 100 g pekonia
- 100 g miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
- 100 g herkkusieniä
- 100 g juustoraastetta
Valmistusohje
Uunimunakas valmistuu näin:
Valmistusaika: 15 min + 20-30 min paistaminen
Annoksia: 9-12 annospalaa
- Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon maustettu ruokakerma, mustapippuria myllystä ja suolaa.
- Kaada seos reunalliseen uunivuokaan, jonka mitat on noin 25x30 cm.
- Paloittele pekoni, puolita miniluumutomaatit ja lohko herkkusienet.
- Laita ainekset paistinpannuun ja kääntele, kunnes pekoni on rapeaa.
- Ripottele ainekset munakasmassan joukkoon ja ripottele pinnalle vielä juustoraastetta.
- Kypsennä 200-asteisen uunin keskiritilätasolla 20-30 minuuttia.
- Tarjoa seuraksi raikasta salaattia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta