Hellapoliisin härkiskrepit

Härkiskrepit
Hellapoliisi / Kati Jaakonen

Härkiskrepit sopivat lounaaksi ja illanistujaisten pikkusuolaiseksi. Härkiskrepit voi kätevästi pakata myös evääksi työpaikalle, vinkkaa Hellapoliisi.

Pinaattiset härkiskrepit

  • 8 kpl
  • 5 dl maitoa
  • 2 munaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 ½ dl spelttijauhoja
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 75 g sulatettua voita tai ¾ dl rypsiöljyä
  • 150 g sulatettua pinaattia

Täyte

  • 2 rkl öljyä
  • 1 iso paprika
  • 2-3 punasipulia
  • 1 punainen chilipaprika
  • 2-3 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1 fenkoli
  • 250 g härkistä
  • 285 g luomupapumix -säilykettä
  • 200 g miniluumutomaatteja
  • 200 g tomaattimurskaa
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa myllystä
  • kirveliä tai muuta yrttiä

Lisäksi

  • ituja tai muita versoja
  • (juustoraastetta)

Valmistusohje

Sekoita maito, munat, suola, spelttijauhot, vehnäjauhot, sulatettu voi tai rypsiöljy ja pinaatti keskenään tasaiseksi taikinaksi.

Anna mielellään turvota noin puoli tuntia ennen paistamista.

Paista kuumalla pannulla isoiksi räiskäleiksi.

Valmista täyte.

Paloittele paprika, leikkaa punasipulit lohkoiksi, hienonna chilipaprika ja valkosipulinkynnet ja paloittele fenkoli pieniksi paloiksi.

Valuta luomupapumix. Puolita miniluumutomaatit.

Kuumenna öljy pannulla. Laita pannulle ensin paprika, punasipuli, chilipaprika, valkosipuli, fenkoli ja mimiluumutomaatit. Kääntele kovalla lämmöllä hetki. Lisää tomaattimurska, mustapippuri ja suola. Lisää vielä härkis ja kuumenna. Tarkista maku.

Jaa seos räiskäleille ja tarjoa seuraksi tuoreita yrttejä, ituja tai versoja ja halutessasi juustoraastetta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!