Hellapoliisin härkiskrepit
Härkiskrepit sopivat lounaaksi ja illanistujaisten pikkusuolaiseksi. Härkiskrepit voi kätevästi pakata myös evääksi työpaikalle, vinkkaa Hellapoliisi.
Pinaattiset härkiskrepit
- 8 kpl
- 5 dl maitoa
- 2 munaa
- ½ tl suolaa
- 1 ½ dl spelttijauhoja
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 75 g sulatettua voita tai ¾ dl rypsiöljyä
- 150 g sulatettua pinaattia
Täyte
- 2 rkl öljyä
- 1 iso paprika
- 2-3 punasipulia
- 1 punainen chilipaprika
- 2-3 hienonnettua valkosipulinkynttä
- 1 fenkoli
- 250 g härkistä
- 285 g luomupapumix -säilykettä
- 200 g miniluumutomaatteja
- 200 g tomaattimurskaa
- mustapippuria myllystä
- suolaa myllystä
- kirveliä tai muuta yrttiä
Lisäksi
- ituja tai muita versoja
- (juustoraastetta)
Valmistusohje
Sekoita maito, munat, suola, spelttijauhot, vehnäjauhot, sulatettu voi tai rypsiöljy ja pinaatti keskenään tasaiseksi taikinaksi.
Anna mielellään turvota noin puoli tuntia ennen paistamista.
Paista kuumalla pannulla isoiksi räiskäleiksi.
Valmista täyte.
Paloittele paprika, leikkaa punasipulit lohkoiksi, hienonna chilipaprika ja valkosipulinkynnet ja paloittele fenkoli pieniksi paloiksi.
Valuta luomupapumix. Puolita miniluumutomaatit.
Kuumenna öljy pannulla. Laita pannulle ensin paprika, punasipuli, chilipaprika, valkosipuli, fenkoli ja mimiluumutomaatit. Kääntele kovalla lämmöllä hetki. Lisää tomaattimurska, mustapippuri ja suola. Lisää vielä härkis ja kuumenna. Tarkista maku.
Jaa seos räiskäleille ja tarjoa seuraksi tuoreita yrttejä, ituja tai versoja ja halutessasi juustoraastetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa