Kastanjatahnalla maustetut muffinit ovat meheviä jouluun sopivia leivonnaisia. Valmista kauniisiin muffinivuokiin ja tarjoa pienet mehevät annoskakut jokaiselle omana pikkukakkuna.
12 kpl
- 4 munaa
- 1 ½ dl sokeria
- 2 dl kastanjatahnaa (hillohyllyltä)
- ½ dl rypsiöljyä
- 1½ tl ruokasoodaa
- 2 tl psylliumia
- 1 tl kanelia tai ripaus kardemummaa
- 1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl vaniljajauhetta
Kuorrute
- 2 dl vispikermaa
- 200 g vaniljarahkaa tai luumurahkaa
- ¾ dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria tai vaniljatankoa myllystä
Valmistusohje
Sekoita munat, sokeri, kastanjatahna ja rypsiöljy keskenään. Sekoita loput aineet keskenään ja sekoita kastanjaseoksen joukkoon. Jaa taikina 12 muffinivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Jäähdytä.
Valmista kuorrute.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon vaniljarahka tai luumurahka, sekä tomusokeri ja vaniljasokeri tai rouhittua vaniljaa.
Pursota jäähtyneiden muffinien pinnalle.