Hellapoliisin gluteeniton laskiaiskakku
Ainekset
- 6 annosta
Pohja
- 150 g gluteenittomia keksejä
- 50 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte
- 5 liivatelehteä
- 2 ½ dl vispikermaa
- 250 g maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria tai vaniljajauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 2 rkl vettä
Pinnalle
- 100 g vadelmamarmeladia
- 1-2 dl vispikermaa
- 1-2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 50 g mantelimassaa tai marsipaania
Valmistusohje
Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 18-20 cm irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon maitorahka, sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma.
Kuumenna vesi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
Lisää liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Levitä kakun keskelle vadelmamarmeladia. Vatkaa vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kermavaahto kakun reunoille.
Kaulitse mantelimassaa tai marsipaania ja ota muotilla sydämiä.
Koristele kakku ja tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka