Ainekset
- 6 annosta
Pohja
- 150 g gluteenittomia keksejä
- 50 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte
- 5 liivatelehteä
- 2 ½ dl vispikermaa
- 250 g maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria tai vaniljajauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 2 rkl vettä
Pinnalle
- 100 g vadelmamarmeladia
- 1-2 dl vispikermaa
- 1-2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 50 g mantelimassaa tai marsipaania
Valmistusohje
Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 18-20 cm irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon maitorahka, sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma.
Kuumenna vesi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
Lisää liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Levitä kakun keskelle vadelmamarmeladia. Vatkaa vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kermavaahto kakun reunoille.
Kaulitse mantelimassaa tai marsipaania ja ota muotilla sydämiä.
Koristele kakku ja tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.