Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hellapoliisin gluteeniton laskiaiskakku

Julkaistu 05.02.2016 14:08

Ainekset

  • 6 annosta

Pohja

  • 150 g gluteenittomia keksejä
  • 50 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte

  • 5 liivatelehteä
  • 2 ½ dl vispikermaa
  • 250 g maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria tai vaniljajauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 rkl vettä

Pinnalle

  • 100 g vadelmamarmeladia
  • 1-2 dl vispikermaa
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 50 g mantelimassaa tai marsipaania

Valmistusohje

Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.

Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 18-20 cm irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon maitorahka, sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma.

Kuumenna vesi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.

Lisää liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Levitä kakun keskelle vadelmamarmeladia. Vatkaa vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kermavaahto kakun reunoille.

Kaulitse mantelimassaa tai marsipaania ja ota muotilla sydämiä.

Koristele kakku ja tarjoa!

Lisää aiheesta:

KuningatarkakkuHellapoliisin mansikka-valkosuklaakuppikakutUnohda pulla ja valmista laskiaispullat uudella tapaa – katso resepti!Suklainen unelmaPääsiäiskakkuGluteeniton Mango-tuorejuustokakku
LaskiaispullatPäivän reseptiLaskiainenHellapoliisiLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Laskiaispullat
  • 28.2.09:00
    Pullat

    Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

  • 21.2.16:45
    Pullat

    Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

  • 09.02.202414:36
    Laskiainen

    Anun ohjeella teet parhaat laskiaispullat

  • 11.02.202209:37
    Hellapoliisi

    Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

  • 01.02.202114:35
    Runebergintortut

    Runebergin laskiaispullat