Hellapoliisin avokadojäätelö, marinoitu hedelmäsalaatti ja rapea kookosrouhe
12.2.2016 Hellapoliisin helppotekoinen, mutta uudenlainen makuelämys valmistetaan vaniljajäätelöstä. Lisää joukkoon kypsää avokadoa ja tarjoa marinoitujen marjojen ja rapean kookoslisäkkeen kanssa.
5 annosta
- 1 l vaniljajäätelöä
- 2-3 avokadoa
- 1-2 tl vaniljajauhetta
- 3 päärynää
- 2 kiwi-hedelmää
- 2 sharon-hedelmää
- 2 dl vihreitä rypäleitä
- 1 limen mehu
- 2 rkl hunajaa
- muutama oksa minttua tai sitruunaverbenaa hienonnettuna
Lisäksi
- 1/2 dl kookoshiutaleita
- 1/2 dl kookospalmusokeria
Valmistusohje
Pehmennä vaniljajäätelöä hetki.
Halkaise avokadot ja koverra hedelmäliha talteen. Hienonna hedelmäliha ja sekoita vaniljajäätelön joukkoon. Lisää vaniljajauhe ja vatkaa tasaiseksi
sähkövatkaimella.
Laita jäätelö pakastimeen ja suojaa foliolla.
Kuori hedelmät ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
Laita ne kulhoon. Purista joukkoon limen mehu. Lisää hunaja ja hienonnettua minttua tai sitruunaverbenaa.
Sekoita ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan.
Valmista rapea kookoslisäke.
Laita kookoshiutaleet ja kookospalmusokeri kuumalle pannulle ja sekoita koko ajan, kunnes se on rapeaa.
Tarjoa jäätelö marinoitujen marjojen ja rapean kookoslisäkkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka