Hellapoliisin avokadojäätelö, marinoitu hedelmäsalaatti ja rapea kookosrouhe

12.2.2016 Hellapoliisin helppotekoinen, mutta uudenlainen makuelämys valmistetaan vaniljajäätelöstä. Lisää joukkoon kypsää avokadoa ja tarjoa marinoitujen marjojen ja rapean kookoslisäkkeen kanssa.

5 annosta

  • 1 l vaniljajäätelöä
  • 2-3 avokadoa
  • 1-2 tl vaniljajauhetta
  • 3 päärynää
  • 2 kiwi-hedelmää
  • 2 sharon-hedelmää
  • 2 dl vihreitä rypäleitä
  • 1 limen mehu
  • 2 rkl hunajaa
  • muutama oksa minttua tai sitruunaverbenaa hienonnettuna

Lisäksi

  • 1/2 dl kookoshiutaleita
  • 1/2 dl kookospalmusokeria

Valmistusohje

Pehmennä vaniljajäätelöä hetki.

Halkaise avokadot ja koverra hedelmäliha talteen. Hienonna hedelmäliha ja sekoita vaniljajäätelön joukkoon. Lisää vaniljajauhe ja vatkaa tasaiseksi

sähkövatkaimella.

Laita jäätelö pakastimeen ja suojaa foliolla.

Kuori hedelmät ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi.

Laita ne kulhoon. Purista joukkoon limen mehu. Lisää hunaja ja hienonnettua minttua tai sitruunaverbenaa.

Sekoita ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan.

Valmista rapea kookoslisäke.

Laita kookoshiutaleet ja kookospalmusokeri kuumalle pannulle ja sekoita koko ajan, kunnes se on rapeaa.

Tarjoa jäätelö marinoitujen marjojen ja rapean kookoslisäkkeen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.