Heidi leipoo -ohjelmassa valmistettiin 1.11 herkullista sienipiirakka yhdessä päivän vieraan, Nasima Razmyarin kanssa. Tämä sienipiirakka sopii niin kasvissyöjille kuin gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.
Pohja
- 100 g voita
- 3 dl Sunnuntai Gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl juustoraastetta
- 1 dl vettä
Täyte
- 1 punainen paprika
- ¼ purjoa
- 1 kananmuna
- 1 1/2 dl kermaa
- 1 dl juustoraastetta
- 150 g sieniä
- Murenna päälle vuohenjuustoa.
Valmistusohje
Nypi pehmeä voi, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun pyöreän piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Paista sienet, paprika ja purjo. Lisää loppuvaiheessa 1 dl juustoraastetta. Sekoita kerma ja munat keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon sieniseos. Kaada täyte pohjan päälle.
Paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 35–40 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka