Heidi leipoo -ohjelmassa valmistettiin 1.11 herkullista sienipiirakka yhdessä päivän vieraan, Nasima Razmyarin kanssa. Tämä sienipiirakka sopii niin kasvissyöjille kuin gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.
Pohja
- 100 g voita
- 3 dl Sunnuntai Gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl juustoraastetta
- 1 dl vettä
Täyte
- 1 punainen paprika
- ¼ purjoa
- 1 kananmuna
- 1 1/2 dl kermaa
- 1 dl juustoraastetta
- 150 g sieniä
- Murenna päälle vuohenjuustoa.
Valmistusohje
Nypi pehmeä voi, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun pyöreän piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Paista sienet, paprika ja purjo. Lisää loppuvaiheessa 1 dl juustoraastetta. Sekoita kerma ja munat keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon sieniseos. Kaada täyte pohjan päälle.
Paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 35–40 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta