8.11 Heidi leipoo -ohjelmassa leivottiin suussasulava tuoreilla marjoilla koristeltu mutakakku. Kakun kuuluu jäädä sisältä hieman kosteaksi, joten kakun paistoajan kanssa kannattaa olla tarkkana.
Ainekset
- 200 g tummaa suklaata
- 200 g voita
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- Ripaus maitosuklaahippuja
- 4 munaa
- 2 dl sokeria
- Koristeluun tuoreita marjoja ja koristerakeita
Valmistusohje
Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Sulata suklaa ja voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita hieman jäähtynyt suklaa-voiseos varovasti muna-sokerivaahtoon.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovaisesti tasaiseksi. Kaada vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla Heidin isän ohjeen mukaan tasan 18 minuuttia. Laita viimeisen neljän paistominuutin ajaksi leivinpaperi vuoan päälle. Kakusta tulee silloin herkullisen kostea.
Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa. Siirrä varovasti vadille ja koristele tuoreilla marjoilla ja tomusokerilla. Tarjoile kermavaahdon kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta