Mainos
Mainos

Huomenta Suomen Heidi leipoo -ohjelmassa leivottiin 20.12.2018 näyttävä juustokakku, joka kruunaa juhlan kuin juhlan. Keittiössä vieraili jääkiekkoilija Markus Kankaanperä.

Keksipohja

  • 135 g Digestive-keksejä
  • 50 g Dr. Oetker Mantelirouhetta
  • 75 g voita sulatettuna

Vaniljajuustotäyte

  • 3 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
  • 2 rkl vettä
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • Dr. Oetker Vaniljatanko tai 2 tl Dr. Oetker vaniljatahnaa
  • 1 tl Dr. Oetker Sitruuna-aromia
  • 150 g kreikkalaista jogurttia
  • 1 dl sokeria

Mustikkajuustotäyte

  • 5 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
  • 150 g mustikoita (pakaste)
  • 1 ½ dl sokeria
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl Dr. Oetker Sitruuna-aromia
  • 150 g kreikkalaista jogurttia

Violetti kiille

  • 5 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
  • 3 dl vettä
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 tl Dr. Oetker Vanilja-aromia
  • ½ tl Dr. Oetker Violettia geeliväriä

Koristelu

  • tuoreita marjoja
  • sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Vuoraa 21–24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Jauha keksit ja mantelirouhe hienoksi massaksi tehosekoittimissa tai monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Tasoita pohjamassa vuoan pohjalle ja painele tiiviiksi. Nosta jääkaappiin täytteiden valmistamisen ajaksi.

Vaniljajuustotäyte: Turvota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuutin ajan. Sekoita tuorejuusto, jogurtti, sokeri sekä halkaistusta vaniljatangosta raaputetut siemenet vispilällä hyvin sekaisin. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää 2 rkl vettä. Kuumenna seosta vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Lisää lopuksi liivateseos tuorejuustomassaan ja sekoita. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta kopauttamalla vuokaa pöytään muutaman kerran. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin 2 tunnin ajaksi. (Voit valmistaa marengit tässä välissä.)

Mustikkatäyte: Valmista mustikkatäyte, kun vaniljatäyte on hyytynyt vähintään 2 tuntia jääkaapissa. Turvota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuutin ajan. Kuumenna mustikat ja 1 dl sokeria kattilassa höyryävän kuumaksi. Soseuta massa tasaiseksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita liivatteet kuumaan mustikkamassaan. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Sekoita tuorejuusto, jogurtti ja sokeri vispilällä hyvin sekaisin. Lisää mustikkasose. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte varovasti vaniljatäytteen päälle vuokaan. Tasoita pinta kopauttamalla vuokaa varovasti pöytään muutaman kerran. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 2 tunnin ajaksi. 

Violetti kiille: Turvota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuutin ajan. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa kiehuvaksi ja nosta sivuun. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita liivatteet kuumaan veteen. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada seos varovasti mustikkatäytteen päälle. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vielä vähintään 1 tunnin ajaksi ennen kakun koristelua.

Irrota kakku varovasti vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku tuoreilla marjoilla, marengeilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja