Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Heidi leipoo: Markuksen tähtikuvio

9:14Heidi leipoo
Julkaistu 20.12.2018 08:00

MTV LIFESTYLE

Keksipohja

  • 135 g Digestive-keksejä
  • 50 g Dr. Oetker Mantelirouhetta
  • 75 g voita sulatettuna

Vaniljajuustotäyte

  • 3 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
  • 2 rkl vettä
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • Dr. Oetker Vaniljatanko tai 2 tl Dr. Oetker vaniljatahnaa
  • 1 tl Dr. Oetker Sitruuna-aromia
  • 150 g kreikkalaista jogurttia
  • 1 dl sokeria

Mustikkajuustotäyte

  • 5 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
  • 150 g mustikoita (pakaste)
  • 1 ½ dl sokeria
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl Dr. Oetker Sitruuna-aromia
  • 150 g kreikkalaista jogurttia

Violetti kiille

  • 5 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
  • 3 dl vettä
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 tl Dr. Oetker Vanilja-aromia
  • ½ tl Dr. Oetker Violettia geeliväriä

Koristelu

  • tuoreita marjoja
  • sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Vuoraa 21–24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Jauha keksit ja mantelirouhe hienoksi massaksi tehosekoittimissa tai monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Tasoita pohjamassa vuoan pohjalle ja painele tiiviiksi. Nosta jääkaappiin täytteiden valmistamisen ajaksi.

Vaniljajuustotäyte: Turvota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuutin ajan. Sekoita tuorejuusto, jogurtti, sokeri sekä halkaistusta vaniljatangosta raaputetut siemenet vispilällä hyvin sekaisin. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää 2 rkl vettä. Kuumenna seosta vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Lisää lopuksi liivateseos tuorejuustomassaan ja sekoita. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta kopauttamalla vuokaa pöytään muutaman kerran. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin 2 tunnin ajaksi. (Voit valmistaa marengit tässä välissä.)

Mustikkatäyte: Valmista mustikkatäyte, kun vaniljatäyte on hyytynyt vähintään 2 tuntia jääkaapissa. Turvota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuutin ajan. Kuumenna mustikat ja 1 dl sokeria kattilassa höyryävän kuumaksi. Soseuta massa tasaiseksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita liivatteet kuumaan mustikkamassaan. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Sekoita tuorejuusto, jogurtti ja sokeri vispilällä hyvin sekaisin. Lisää mustikkasose. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte varovasti vaniljatäytteen päälle vuokaan. Tasoita pinta kopauttamalla vuokaa varovasti pöytään muutaman kerran. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 2 tunnin ajaksi. 

Violetti kiille: Turvota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuutin ajan. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa kiehuvaksi ja nosta sivuun. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita liivatteet kuumaan veteen. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada seos varovasti mustikkatäytteen päälle. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vielä vähintään 1 tunnin ajaksi ennen kakun koristelua.

Irrota kakku varovasti vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku tuoreilla marjoilla, marengeilla ja sitruunamelissan lehdillä.

heidileipoo_markus

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Oton Nougatkakku mansikkayllätykselläParas glögijuustokakku Koko Suomi leipoo: Kerro kerro kuvastin -kakkuLeivo superherkullinen juustokakku mansikoista: Vie kielen mennessään!PashakakkuMansikka-raparperikakku
Heidi LeipooHuomenta SuomiLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Huomenta Suomen Heidi leipoo -ohjelmassa leivottiin 20.12.2018 näyttävä juustokakku, joka kruunaa juhlan kuin juhlan. Keittiössä vieraili jääkiekkoilija Markus Kankaanperä.

MTV

Tuoreimmat aiheesta

Heidi Leipoo
  • 20.12.201808:00
    Huomenta Suomi

    Heidi leipoo: Markuksen tähtikuvio

  • 13.12.201808:00
    Huomenta Suomi

    Heidi leipoo: Helenan maalaisskonssit

  • 05.12.201808:00
    Makeat leivonnaiset

    Heidi leipoo: Vihreät pikkuleivät

  • 29.11.201808:01
    Leivonta

    Heidi leipoo: Minnan makea piparkakkutalo

  • 22.11.201808:01
    Huomenta Suomi

    Heidi leipoo: Hermannin herkkuleipä