Huomenta Suomen Heidi leipoo -ohjelmassa leivottiin 20.12.2018 näyttävä juustokakku, joka kruunaa juhlan kuin juhlan. Keittiössä vieraili jääkiekkoilija Markus Kankaanperä.
Keksipohja
- 135 g Digestive-keksejä
- 50 g Dr. Oetker Mantelirouhetta
- 75 g voita sulatettuna
Vaniljajuustotäyte
- 3 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
- 2 rkl vettä
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- Dr. Oetker Vaniljatanko tai 2 tl Dr. Oetker vaniljatahnaa
- 1 tl Dr. Oetker Sitruuna-aromia
- 150 g kreikkalaista jogurttia
- 1 dl sokeria
Mustikkajuustotäyte
- 5 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
- 150 g mustikoita (pakaste)
- 1 ½ dl sokeria
- 300 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 tl Dr. Oetker Sitruuna-aromia
- 150 g kreikkalaista jogurttia
Violetti kiille
- 5 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
- 3 dl vettä
- 1 ½ dl sokeria
- 2 tl Dr. Oetker Vanilja-aromia
- ½ tl Dr. Oetker Violettia geeliväriä
Koristelu
- tuoreita marjoja
- sitruunamelissan lehtiä
Valmistusohje
Vuoraa 21–24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Jauha keksit ja mantelirouhe hienoksi massaksi tehosekoittimissa tai monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Tasoita pohjamassa vuoan pohjalle ja painele tiiviiksi. Nosta jääkaappiin täytteiden valmistamisen ajaksi.
Vaniljajuustotäyte: Turvota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuutin ajan. Sekoita tuorejuusto, jogurtti, sokeri sekä halkaistusta vaniljatangosta raaputetut siemenet vispilällä hyvin sekaisin. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää 2 rkl vettä. Kuumenna seosta vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Lisää lopuksi liivateseos tuorejuustomassaan ja sekoita. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta kopauttamalla vuokaa pöytään muutaman kerran. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin 2 tunnin ajaksi. (Voit valmistaa marengit tässä välissä.)
Mustikkatäyte: Valmista mustikkatäyte, kun vaniljatäyte on hyytynyt vähintään 2 tuntia jääkaapissa. Turvota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuutin ajan. Kuumenna mustikat ja 1 dl sokeria kattilassa höyryävän kuumaksi. Soseuta massa tasaiseksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita liivatteet kuumaan mustikkamassaan. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Sekoita tuorejuusto, jogurtti ja sokeri vispilällä hyvin sekaisin. Lisää mustikkasose. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte varovasti vaniljatäytteen päälle vuokaan. Tasoita pinta kopauttamalla vuokaa varovasti pöytään muutaman kerran. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 2 tunnin ajaksi.
Violetti kiille: Turvota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuutin ajan. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa kiehuvaksi ja nosta sivuun. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita liivatteet kuumaan veteen. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada seos varovasti mustikkatäytteen päälle. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vielä vähintään 1 tunnin ajaksi ennen kakun koristelua.
Irrota kakku varovasti vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku tuoreilla marjoilla, marengeilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka