Heidi leipoo -ohjelmassa leivottiin 22.11 herkullista leipää yhdessä Olli Hermannin kanssa.
Ainekset
- 6 dl Sunnuntai Rouheinen sämpyläjauhoja
- 1 dl kauraleseitä
- ½ dl auringonkukansiemeniä
- 1 ½ dl cashew-pähkinöitä
- Pari kourallista kuivattuja karpaloita
- 1 ½ tl suolaa
- 1 tl Dr. Oetker kuivahiivaa
- 4dl vettä
Valmistusohje
Yhdistä kuivat aineet. Kaada sekaan kädenlämpöinen vesi ja sekoita. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Leivo taikinasta pallo taittelemalla reunoja keskelle taikinaa. Älä vaivaa taikinaa. Laita taikinapallo jauhotettuun kulhoon kohoamaan noin tunniksi.
Levitä kohonnut taikina leipävuokaan ja anna vielä taikinan kohota hetki. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Ripottele taikinan päälle siemeniä. Paista uunissa noin 45 minuuttia.
Viillä terävällä veitsellä muutama viilto leivän pintaan ja ripottele päälle siemeniä. Nauti lämmin leipä voin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan