Mainos

Heidi leipoo: Helenan maalaisskonssit

Huomenta Suomen Heidi leipoo -ohjelmassa valmistettiin maalaisskonsseja yhdessä tanssinopettaja Helena Ahti-Hallbergin kanssa.

Tarvitset

  • 4 dl Sunnuntai Anni Helenan kakkuvehnäjauhoja
  • 2 tl. Dr. Oetker leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • ¾ dl sokeria
  • 50 g voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 ps. Dr. Oetkerin Appelsiinin kuoriraastetta
  • Tuoretta rosmariinia
  • Voiteluun: Luomukananmuna.

Valmistusohje

Mittaa kuivat aineet kulhoon. Nypi joukkoon kuutioitu pehmeä rasva. Lisää kerma, appelsiininkuoriraaste ja tuoretta hienonnettua rosmariinia. Sekoita nopeasti, älä vaivaa taikinaa. 

Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja taputtele se paksuksi levyksi. Ota taikinasta esimerkiksi juomalasin avulla pyöreitä skonsseja. Nosta skonssit leivinpaperilla vuoratulle pellille ja voitele kananmunalla. Paista 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. 

Nauti lemon curd -tahnan ja kermavaahdon kanssa.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja