Huomenta Suomen Heidi leipoo -ohjelmassa valmistettiin maalaisskonsseja yhdessä tanssinopettaja Helena Ahti-Hallbergin kanssa.
Tarvitset
- 4 dl Sunnuntai Anni Helenan kakkuvehnäjauhoja
- 2 tl. Dr. Oetker leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
- ¾ dl sokeria
- 50 g voita
- 2 dl kuohukermaa
- 1 ps. Dr. Oetkerin Appelsiinin kuoriraastetta
- Tuoretta rosmariinia
- Voiteluun: Luomukananmuna.
Valmistusohje
Mittaa kuivat aineet kulhoon. Nypi joukkoon kuutioitu pehmeä rasva. Lisää kerma, appelsiininkuoriraaste ja tuoretta hienonnettua rosmariinia. Sekoita nopeasti, älä vaivaa taikinaa.
Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja taputtele se paksuksi levyksi. Ota taikinasta esimerkiksi juomalasin avulla pyöreitä skonsseja. Nosta skonssit leivinpaperilla vuoratulle pellille ja voitele kananmunalla. Paista 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Nauti lemon curd -tahnan ja kermavaahdon kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta