Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hedelmillä täytetty sorsa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 2 puhdistettua sorsaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 10 katajanmarjaa murskattuna
  • 6 omenaa
  • 300 g viinirypäleitä
  • 3 dl kanalientä
  • 2 tl arrowjuurta
  • 1 dl kuohukermaa
  • mustaviinimarjahyytelöä
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa sorsat. Mausta suolalla, pippurilla ja katajanmarjarouheella. Ruskista ne voissa kauttaaltaan pannulla. Leikkaa omenat palasiksi. Täytä sorsat noin puolella omenapaloja ja nosta linnut uunivuokaan.

2. Sido lintujen taka-aukko kiinni paistinlangalla, niin että täyte pysy paikoillaan. Puolita rypäleet ja poista siemenet. Laita rypäleet ja loput omenat vuokaan. Kaada sekaan puolet lihaliemestä. Paista uunin keskitasolla 50-60 minuuttia.

3. Ota linnut vuoasta ja siivilöi paistoliemi, säästä hedelmät tarjoiluun. Suurusta liemi kermaan sekoitetulla arrowjuurella. Mausta kastike ja sekoita viinimarjahyytelö. Leikkaa sorsista rintalihat irti ja viipaloi ne kauniisti. Laita viipaleet tarjolle hedelmien kanssa ja kaada kastike ympärille.

Lisää aiheesta:

Sorsapaistia konjakkikastikkeessaMarinoitua kauriinsatulaa hedelmien keraJänis kermakastikkeessaKaurispaisti punaviinikastikkeellaFasaani ja hyytelöomenatRiistapata kantarellien kera
RiistaKananmunatonRiistakausiPääruoatLiharuoka

Oikea juhla-ateria niille, joilla on mahdollisuus saada villiä sorsaa pöytäänsä. Vaatii ruokapöytään melkein tärkätyn pellavaliinan ja sytytetyt hopeakandelaaberit.

Tuoreimmat aiheesta

Riista
  • 20.10.201707:00
    Huomenta Suomi

    Hirvipaisti, paahdettua juuriselleriä ja suppilovahveroita

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt kyyhkyset

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Fasaani bataatin ja banaanin kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Paistettua fasaaninrintaa punakaalin kera

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Grillattua fasaaninrintaa aprikoosichutneyn kera