Hedelmillä täytetty sorsa

Oikea juhla-ateria niille, joilla on mahdollisuus saada villiä sorsaa pöytäänsä. Vaatii ruokapöytään melkein tärkätyn pellavaliinan ja sytytetyt hopeakandelaaberit.

Neljälle

  • 2 puhdistettua sorsaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 10 katajanmarjaa murskattuna
  • 6 omenaa
  • 300 g viinirypäleitä
  • 3 dl kanalientä
  • 2 tl arrowjuurta
  • 1 dl kuohukermaa
  • mustaviinimarjahyytelöä
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa sorsat. Mausta suolalla, pippurilla ja katajanmarjarouheella. Ruskista ne voissa kauttaaltaan pannulla. Leikkaa omenat palasiksi. Täytä sorsat noin puolella omenapaloja ja nosta linnut uunivuokaan.

2. Sido lintujen taka-aukko kiinni paistinlangalla, niin että täyte pysy paikoillaan. Puolita rypäleet ja poista siemenet. Laita rypäleet ja loput omenat vuokaan. Kaada sekaan puolet lihaliemestä. Paista uunin keskitasolla 50-60 minuuttia.

3. Ota linnut vuoasta ja siivilöi paistoliemi, säästä hedelmät tarjoiluun. Suurusta liemi kermaan sekoitetulla arrowjuurella. Mausta kastike ja sekoita viinimarjahyytelö. Leikkaa sorsista rintalihat irti ja viipaloi ne kauniisti. Laita viipaleet tarjolle hedelmien kanssa ja kaada kastike ympärille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!