Hedelmillä täytetty kalkkuna

Kokonainen kalkkuna päivällispöydässä näyttää juhlavalta ja tekee vaikutuksen vieraisiin. Uunissa voio paistaa samalla muutaman perunan.

Kahdeksalle

  • 1 minikalkkuna, n. 3 kg
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • paprikajauhetta

Täyte

  • 4 omenaa, paloiteltuna
  • 1 pss kivettömiä luumuja

Paistamiseen

  • 1 pala juuriselleriä
  • 1 porkkana
  • 1 pieni keltasipuli
  • 2 dl kanalientä
  • 2-3 dl kermaa
  • voita penslaukseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta lintu sisältä ja ulkoa, täytä se paloitelluilla hedelmillä.

2. Kuutioi juuriselleri, porkkana ja sipuli. Aseta kalkkuna uunipannuun, penslaa se voisulalla ja asettele selleri, porkkana ja sipuli kalkkunan ympärille.

3. Lisää liemi ja paista uunissa 1 ½-2 tuntia, kunnes linnusta tihkuva neste on läpinäkyvää. Kääntele lintua puolen tunnin välein ja penslaa voisulalla. Siivilöi liemi, lisää siihen kermaa ja keitä kokoon kastikkeeksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!