Hedelmillä täytetty kalkkuna
Kokonainen kalkkuna päivällispöydässä näyttää juhlavalta ja tekee vaikutuksen vieraisiin. Uunissa voio paistaa samalla muutaman perunan.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kahdeksalle
- 1 minikalkkuna, n. 3 kg
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- paprikajauhetta
Täyte
- 4 omenaa, paloiteltuna
- 1 pss kivettömiä luumuja
Paistamiseen
- 1 pala juuriselleriä
- 1 porkkana
- 1 pieni keltasipuli
- 2 dl kanalientä
- 2-3 dl kermaa
- voita penslaukseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta lintu sisältä ja ulkoa, täytä se paloitelluilla hedelmillä.
2. Kuutioi juuriselleri, porkkana ja sipuli. Aseta kalkkuna uunipannuun, penslaa se voisulalla ja asettele selleri, porkkana ja sipuli kalkkunan ympärille.
3. Lisää liemi ja paista uunissa 1 ½-2 tuntia, kunnes linnusta tihkuva neste on läpinäkyvää. Kääntele lintua puolen tunnin välein ja penslaa voisulalla. Siivilöi liemi, lisää siihen kermaa ja keitä kokoon kastikkeeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa