Hedelmätorttu vaniljakreemillä
Voit käyttää mitä tahansa hedelmiä, kunhan tortusta tulee maukas ja kaunis.
Neljälle-kuudelle
- 2 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ¾ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 75 g sulatettua margariinia
Täyte
- 2 dl vaniljakreemiä
- 1 dl kuohukermaa
- 3 liivatelehteä
- 1 prk aprikoosinpuolikkaita
- 1 kiivi
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaa. Lisää rasva ja kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Sulata ne miedoimmalla lämmöllä.
3. Vatkaa kerma ja sekoita se vaniljakreemin sekä jäähtyneen liivatteen kanssa. Levitä kreemi kakkupohjalle ja laita jääkaappiin kunnes kreemi on jähmettynyt.
4. Koristele aprikoosilohkoin ja kiiviviipalein.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje