Hedelmätorttu vaniljakreemillä

Voit käyttää mitä tahansa hedelmiä, kunhan tortusta tulee maukas ja kaunis.

Neljälle-kuudelle

  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 75 g sulatettua margariinia

Täyte

  • 2 dl vaniljakreemiä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 3 liivatelehteä
  • 1 prk aprikoosinpuolikkaita
  • 1 kiivi

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaa. Lisää rasva ja kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.

2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Sulata ne miedoimmalla lämmöllä.

3. Vatkaa kerma ja sekoita se vaniljakreemin sekä jäähtyneen liivatteen kanssa. Levitä kreemi kakkupohjalle ja laita jääkaappiin kunnes kreemi on jähmettynyt.

4. Koristele aprikoosilohkoin ja kiiviviipalein.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!