Hedelmäsavariini

Vanhanajan hyvää.

1 kakkuun

  • 150 g pehmeää voita
  • 3 kananmunaa
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 50 g jauhettuja hasselpähkinöitä
  • 3 jauhettua karvasmantelia

Täyte

  • 2 kiiviä
  • 1 prk ananasrenkaita
  • punaisia cocktailmarjoja
  • noin 1 dl hedelmälientä purkeista
  • halutessasi, 2 rkl maukasta likööriä
  • 3 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota rengasvuoka huolellisesti.

2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Lisää voi pieninä nokareina ja vatkaa edelleen. Yhdistä kuivat ainekset ja lisää taikinaan. Kaada taikina vuokaan.

3. Paista uunin keskitasolla n. 40 minuuttia. Kumoa sitten vuoka niin että kakku irtoaa, mutta jätä se vuokaan.

4. Kuumenna hedelmäliemi ja lusikoi se kakulle. Anna jäähtyä vuoassaan.

5. Kumoa kakku vadille. Vatkaa kerma ja täytä kakkurengas sillä, koristele hedelmillä ja marjoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!