Hedelmäsavariini
Vanhanajan hyvää.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 150 g pehmeää voita
- 3 kananmunaa
- 2 ½ dl kidesokeria
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 50 g jauhettuja hasselpähkinöitä
- 3 jauhettua karvasmantelia
Täyte
- 2 kiiviä
- 1 prk ananasrenkaita
- punaisia cocktailmarjoja
- noin 1 dl hedelmälientä purkeista
- halutessasi, 2 rkl maukasta likööriä
- 3 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota rengasvuoka huolellisesti.
2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Lisää voi pieninä nokareina ja vatkaa edelleen. Yhdistä kuivat ainekset ja lisää taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
3. Paista uunin keskitasolla n. 40 minuuttia. Kumoa sitten vuoka niin että kakku irtoaa, mutta jätä se vuokaan.
4. Kuumenna hedelmäliemi ja lusikoi se kakulle. Anna jäähtyä vuoassaan.
5. Kumoa kakku vadille. Vatkaa kerma ja täytä kakkurengas sillä, koristele hedelmillä ja marjoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan