Hedelmäsalaatti torttukulhossa nekkukannen alla
Tämä on täydellinen lopetus juhlapäivälliselle, käytä niitä hedelmiä, joita on saatavilla. Nekkuverkko ei ole pakollinen, mutta se on helpompi valmistaa kuin uskoisi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 2 munanvalkuaista
- 100 g voita
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 1 ½ dl vettä
Täyte
- 1 pala melonia
- 1 appelsiini
- 1 omena
- 1 päärynä
- 16 mansikkaa
- vadelmia
- karhunvatukoita
- 1 dl vaniljakreemiä
Valmistusohje
1. Kulhot: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi, vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele valkuaisvaahto varovaisesti voi-sokeriseokseen. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Piirrä halkaisijaltaan n. 12 cm ympyröitä leivinpaperille ja levitä ohut kerros taikinaa ympyröihin. Paista levyjä uunin keskitasolla 4-5 minuuttia, reunojen pitää alkaa ruskistua. Irrota levyt heti, laita ne ylösalaisin käännettyjen kuppien tai pienten kulhojen päälle ja muotoile aaltoileviksi kulhoiksi, ne jähmettyvät nopeasti. Jos teet ”liian monta” kulhoa, loput voi säästää kuivassa paikassa seuraavaa jälkiruokakertaa varten.
2. Nekkuverkko: Sulata sokeri vedessä matalalla lämmöllä ja keitä kunnes seos on vaaleanruskeaa. Öljyä metallinen soppakauha ulkopuolelta ja norota karamellimassaa kauhan päälle verkon muotoon, anna jäähtyä ja irrota. Jos massa jähmettyy liian nopeasti, sen voi lämmittää uudelleen.
3. Paloittele vuodenaikaan sopivia hedelmiä ja marjoja hedelmäsalaatiksi. Laita pari lusikallista vaniljakreemiä torttukulhojen pohjalle, täytä hedelmäsalaatilla ja laita nekkuverkko päällimmäiseksi. Tarjoile heti, kulhon pohja vettyy nopeasti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti