Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hedelmäsalaatti torttukulhossa nekkukannen alla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Neljälle

  • 2 munanvalkuaista
  • 100 g voita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1 ½ dl vettä

Täyte

  • 1 pala melonia
  • 1 appelsiini
  • 1 omena
  • 1 päärynä
  • 16 mansikkaa
  • vadelmia
  • karhunvatukoita
  • 1 dl vaniljakreemiä

Valmistusohje

1. Kulhot: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi, vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele valkuaisvaahto varovaisesti voi-sokeriseokseen. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Piirrä halkaisijaltaan n. 12 cm ympyröitä leivinpaperille ja levitä ohut kerros taikinaa ympyröihin. Paista levyjä uunin keskitasolla 4-5 minuuttia, reunojen pitää alkaa ruskistua. Irrota levyt heti, laita ne ylösalaisin käännettyjen kuppien tai pienten kulhojen päälle ja muotoile aaltoileviksi kulhoiksi, ne jähmettyvät nopeasti. Jos teet ”liian monta” kulhoa, loput voi säästää kuivassa paikassa seuraavaa jälkiruokakertaa varten.

2. Nekkuverkko: Sulata sokeri vedessä matalalla lämmöllä ja keitä kunnes seos on vaaleanruskeaa. Öljyä metallinen soppakauha ulkopuolelta ja norota karamellimassaa kauhan päälle verkon muotoon, anna jäähtyä ja irrota. Jos massa jähmettyy liian nopeasti, sen voi lämmittää uudelleen.

3. Paloittele vuodenaikaan sopivia hedelmiä ja marjoja hedelmäsalaatiksi. Laita pari lusikallista vaniljakreemiä torttukulhojen pohjalle, täytä hedelmäsalaatilla ja laita nekkuverkko päällimmäiseksi. Tarjoile heti, kulhon pohja vettyy nopeasti.

Lisää aiheesta:

AnanaskakkuMansikkapiirakka hyytelölläPääsiäistorttu hedelmien kanssaKevyt hedelmätorttuPäärynätorttu rommillaTalon vadelmapiiras
HedelmäsalaattiJouluKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tämä on täydellinen lopetus juhlapäivälliselle, käytä niitä hedelmiä, joita on saatavilla. Nekkuverkko ei ole pakollinen, mutta se on helpompi valmistaa kuin uskoisi.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäsalaatti
  • 08.01.201610:56
    Kevyt

    Hellapoliisin thaimaalainen papaijasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Persikkasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Päärynäsalaatti sinihomejuustolla

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Eevan salaatti

  • 18.02.201300:00
    Hedelmät ja marjat

    Päärynäsalaatti