Tämä on mukava tapa muunnella tavallista hedelmäsalaattia. Kaikki hedelmät ja marjat sopivat pähkinäkerman kera. Säilytä mielellään hasselpähkinöitä pakkasessa, niin ne ovat aina raikkaita.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 klementiiniä, kalvottomina lohkoina
- 2-3 kiiviä, viipaleina
- 2 dl puristettua appelsiinimehua
- hunajaa
- 2 dl kuohukermaa
- ¾ dl hasselpähkinöitä, hienonnettuna
- sitruskuorta koristeluun
Valmistusohje
1. Kuumenna appelsiinimehu, mausta hunajalla. Keitä kokoon hieman ja anna jäähtyä.
2. Lisää klementiinilohkot appelsiiniin, anna vetäytyä tunti ja laita laseihin kiivin kanssa.
3. Vatkaa kerma kovaksi, kääntele mukaan pähkinät. Pursota tai laita nokareina laseihin.
4. Koristele sitruksella ja kiivillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.