Hedelmäkakku

Hedelmäkakku kuuluu jouluun. Valmista kakku hyvissä ajoin, sillä sen tulee maustua kaksi vuorokautta ennen tarjoilua. Kandeeratut kirsikat ovat kirsikoita, jotka on liotettu sokeriliemessä ja sitten kuivattu.

1 kakku

  • 175 g voita
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 5 munaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 1/4 dl mantelijauhetta
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl huuhdeltua ja kuivattuja korintteja
  • 1/4 dl hillottua appelsiininkuorta hienonnettuna
  • 10 kandeerattua kirsikkaa
  • ½ tl suolaa
  • appelsiinin raastettu kuori
  • ½ dl kuorittuja manteleita

Valmistusohje

1. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa munat voimakkaasti. Siivilöi leivinjauhe jauhoihin. Lisää munavaahto ja jauhot vuorotellen voivaahtoon.

2. Lisää joukkoon mantelijauhe, rusinat, korintit, hillottu appelsiininkuori, kirsikanpuolikkaat, raastettu appelsiininkuori ja suola. Sekoita huolellisesti ja kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.

3. Halkaise kuoritut mantelit ja koristele taikina mantelinpuolikkailla.

4. Paista kakkua 150-asteisessa uunissa noin tunti. Jäähdytä ja anna maustua vähintään kaksi vuorokautta. Leikkaa tarjoilua varten ohuiksi viipaleiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.