Hedelmäkakku
Hedelmäkakku kuuluu jouluun. Valmista kakku hyvissä ajoin, sillä sen tulee maustua kaksi vuorokautta ennen tarjoilua. Kandeeratut kirsikat ovat kirsikoita, jotka on liotettu sokeriliemessä ja sitten kuivattu.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakku
- 175 g voita
- 1 1/4 dl sokeria
- 5 munaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 1/4 dl mantelijauhetta
- 1 dl rusinoita
- 1 dl huuhdeltua ja kuivattuja korintteja
- 1/4 dl hillottua appelsiininkuorta hienonnettuna
- 10 kandeerattua kirsikkaa
- ½ tl suolaa
- appelsiinin raastettu kuori
- ½ dl kuorittuja manteleita
Valmistusohje
1. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa munat voimakkaasti. Siivilöi leivinjauhe jauhoihin. Lisää munavaahto ja jauhot vuorotellen voivaahtoon.
2. Lisää joukkoon mantelijauhe, rusinat, korintit, hillottu appelsiininkuori, kirsikanpuolikkaat, raastettu appelsiininkuori ja suola. Sekoita huolellisesti ja kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
3. Halkaise kuoritut mantelit ja koristele taikina mantelinpuolikkailla.
4. Paista kakkua 150-asteisessa uunissa noin tunti. Jäähdytä ja anna maustua vähintään kaksi vuorokautta. Leikkaa tarjoilua varten ohuiksi viipaleiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka