Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hedelmäkakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

1 kakku

  • 175 g voita
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 5 munaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 1/4 dl mantelijauhetta
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl huuhdeltua ja kuivattuja korintteja
  • 1/4 dl hillottua appelsiininkuorta hienonnettuna
  • 10 kandeerattua kirsikkaa
  • ½ tl suolaa
  • appelsiinin raastettu kuori
  • ½ dl kuorittuja manteleita

Valmistusohje

1. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa munat voimakkaasti. Siivilöi leivinjauhe jauhoihin. Lisää munavaahto ja jauhot vuorotellen voivaahtoon.

2. Lisää joukkoon mantelijauhe, rusinat, korintit, hillottu appelsiininkuori, kirsikanpuolikkaat, raastettu appelsiininkuori ja suola. Sekoita huolellisesti ja kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.

3. Halkaise kuoritut mantelit ja koristele taikina mantelinpuolikkailla.

4. Paista kakkua 150-asteisessa uunissa noin tunti. Jäähdytä ja anna maustua vähintään kaksi vuorokautta. Leikkaa tarjoilua varten ohuiksi viipaleiksi.

Hedelmäkakku kuuluu jouluun. Valmista kakku hyvissä ajoin, sillä sen tulee maustua kaksi vuorokautta ennen tarjoilua. Kandeeratut kirsikat ovat kirsikoita, jotka on liotettu sokeriliemessä ja sitten kuivattu.

Lisää aiheesta:

Kesäkurpitsa-sitruunakakkuJouluvanukasOmenamarenkiTuulihatutTaateli-rusinakakkuMansikkatorttu mantelipohjilla
HedelmäkakkuMakeat leivonnaisetJouluKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäkakku
  • 19.11.201820:56
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Pinjan marokkolainen Meskouta-kakku

  • 02.12.201511:37
    kaupalliset

    Gluteeniton hedelmäkakku

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Ananaskakku

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Banaanikakku suklaakuorrutuksella

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Aprikoosikakku