Hedelmäiset uunijäätelöt
Ainekset
- 1 kpl valmista kakkupohjaa
- 1 rasia vaniljajäätelöä
- 2 banaania
- 1 mango
- 4 valkuaista
- 1 dl sokeria
- minttua koristeeksi
Valmistusohje
Leikkaa kakkupohjasta neljä palaa uuninkestävien mukien tai kuppien pohjalle. Kuori banaanit ja mango. Pilko sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Asettele kuppeihin kakkupohjan päälle. Vatkaa puolet sokerista ja valkuaisista vaahdoksi. Kun vaahto alkaa muodostua, lisää loput sokerit ja valkuaiset ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.
Esilämmitä uuni 250 asteeseen, käytä mieluiten grillivastusta. Lusikoi jäätelöä kuppeihin ja pursota marenkia päälle niin, että jäätelöä ei näy. Paista uunijäätelöitä uunissa noin 2-4 minuuttia tai kunnes marenki on saanut kaunista väriä. Koristele tuoreella mintulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan