Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hedelmäinen seesamikananpoika

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuudelle

  • 6 broilerinfileetä
  • 1 dl seesaminsiemeniä

Marinadi

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl karkeaa suolaa

Couscous

  • 3 dl kanalientä
  • 3 rkl hunajaa
  • 50 g voita
  • 2 chiliä
  • salaatinlehtiä
  • 200 g fetajuustoa

Tarjoiluun

  • 6 löysäksikeitettyä munaa
  • 6 terttutomaattia
  • 2 pientä verkkomelonia
  • 3 avokadoa
  • sitruunamehua
  • 1 dl mustikoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita oliiviöljy, hunaja ja suola. Kuori valkosipulinkynnet ja purista öljyseokseen. Laita broilerifileet seokseen ja anna marinoitua 15 minuuttia. Ruskista ne miedolla lämmöllä, sirottele pinnalle seesaminsiemenet ja pane uuniin jälkipaistumaan 8 minuutiksi. Kokeile tikulla fileitä: kun lihaneste on kirkasta, ne ovat kypsiä. Leikkaa fileisiin vinoviiltoja ennen tarjoilua.

2. Keitä kanaliemi hunajan ja voin kanssa. Kaada liemi couscousin päälle ja anna vetäytyä 20 minuuttia. Halkaise chilit, raaputa pois siemenet ja hienonna palot pieneksi. Kuutioi fetajuusto. Revi salaatinlehdet pienemmiksi. Nostele couscousia haarukalla kuohkeaksi ja sekoita chilisilppu, fetakuutiot ja salaattisilppu siihen.

Voit käyttää tähän ruokaan niitä marjoja ja hedelmiä, joita sesonki parhaillaan tarjoaa. Tämä on ihastuttava juhlaruoka, joka voidaan tarjoilla lämpimänä tai kylmänä.

3. Kuori melonit, poista siemenet ja leikkaa malto palasiksi. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Kuori munat ja puolita ne. Halkaise avokadot, poista siemenet ja leikkaa malto lohkoiksi. Purista päälle hieman sitruunamehua, ettei avokado tummu. Lusikoi couscous annoskulhoihin, jaa broilerifileet ja lisäkkeet päälle, kruunaa annokset mustikoilla.

Lisää aiheesta:

Broileri-pot-au-feu krutonkien keraTomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennosSandwich grillatulla kasvistäytteelläChutneykanaa salaattipedilläAvokadoa ja scampejaHerkuttelijan sienifrikassé
KananpoikaSalaatitGoGreenPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kananpoika
  • 14.09.202412:00
    Pasta

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan ratatouillepasta ja tapenade-kevätkananpoikaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Keitettyä kananpoikaa juurespyreen kera

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kananpoika-gyros

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tulinen chili-sitruunakananpoika

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Kananpoikaa Bonne Femme