Hedelmäbroileri
Hedelmillä täytetty broileri, mangokastike ja couscous-lisäke.
Ainekset
- 2 kokonaista broileria
- orange-pippuriseosta
- broilermausteseosta
- 1 sitruunan mehu
- suolaa
Mangokastike
- ½ mangoa
- 2 dl valkoviiniä
- 2 dl kuohukermaa
Couscous
- 3 dl couscousia
- 2 shalottisipulia
- 1 dl valkoviiniä
- nokare voita
- ½ dl oliiviöljyä
- suolaa
- persiljaa
- korianteria
- basilikaa
Valmistusohje
Halkaise broilerit niin, että nahka jää linnun selkäpuolelta ehjäksi. Taita broilerit auki ja mausta niiden kaikki pinnat. Purista päälle sitruunamehua ja anna maustua puolesta tunnista kahteen tuntiin. Grillaa ensin nahkapuoli ja käännä broilereiden luupuoli alaspäin, kohti grillin liekkejä. Vähennä lämpöä ja grillaa kanoja tunnin verran, kunnes lihan sisälämpö on viileimmästä kohdastaan 80 astetta.
Mangokastike: Irrota mangosta hedelmäliha ja keitä sitä valkoviinissä muutama minuutti. Lisää puolet kermasta ja soseuta kastike sileäksi. Vatkaa loppu kerma kuohkeaksi ja sekoita lopuksi kastikkeeseen.
Couscous: Kuullota couscousryynit öljyn ja voin seoksessa ja lisää viini ja kolme desiä vettä. Mausta suolalla ja anna hautua kypsäksi miedolla lämmöllä kymmenen minuuttia. Leikkaa yrtit pieneksi hakkeeksi ja lisää ne couscousin joukkoon aivan lopuksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan