Hedelmäbroileri
Hedelmillä täytetty broileri, mangokastike ja couscous-lisäke.
Ainekset
- 2 kokonaista broileria
- orange-pippuriseosta
- broilermausteseosta
- 1 sitruunan mehu
- suolaa
Mangokastike
- ½ mangoa
- 2 dl valkoviiniä
- 2 dl kuohukermaa
Couscous
- 3 dl couscousia
- 2 shalottisipulia
- 1 dl valkoviiniä
- nokare voita
- ½ dl oliiviöljyä
- suolaa
- persiljaa
- korianteria
- basilikaa
Valmistusohje
Halkaise broilerit niin, että nahka jää linnun selkäpuolelta ehjäksi. Taita broilerit auki ja mausta niiden kaikki pinnat. Purista päälle sitruunamehua ja anna maustua puolesta tunnista kahteen tuntiin. Grillaa ensin nahkapuoli ja käännä broilereiden luupuoli alaspäin, kohti grillin liekkejä. Vähennä lämpöä ja grillaa kanoja tunnin verran, kunnes lihan sisälämpö on viileimmästä kohdastaan 80 astetta.
Mangokastike: Irrota mangosta hedelmäliha ja keitä sitä valkoviinissä muutama minuutti. Lisää puolet kermasta ja soseuta kastike sileäksi. Vatkaa loppu kerma kuohkeaksi ja sekoita lopuksi kastikkeeseen.
Couscous: Kuullota couscousryynit öljyn ja voin seoksessa ja lisää viini ja kolme desiä vettä. Mausta suolalla ja anna hautua kypsäksi miedolla lämmöllä kymmenen minuuttia. Leikkaa yrtit pieneksi hakkeeksi ja lisää ne couscousin joukkoon aivan lopuksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta