Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hedelmäbroileri

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hedelmillä täytetty broileri, mangokastike ja couscous-lisäke.

Ainekset

  • 2 kokonaista broileria
  • orange-pippuriseosta
  • broilermausteseosta
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa

Mangokastike

  • ½ mangoa
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa

Couscous

  • 3 dl couscousia
  • 2 shalottisipulia
  • 1 dl valkoviiniä
  • nokare voita
  • ½ dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • persiljaa
  • korianteria
  • basilikaa

Valmistusohje

Halkaise broilerit niin, että nahka jää linnun selkäpuolelta ehjäksi. Taita broilerit auki ja mausta niiden kaikki pinnat. Purista päälle sitruunamehua ja anna maustua puolesta tunnista kahteen tuntiin. Grillaa ensin nahkapuoli ja käännä broilereiden luupuoli alaspäin, kohti grillin liekkejä. Vähennä lämpöä ja grillaa kanoja tunnin verran, kunnes lihan sisälämpö on viileimmästä kohdastaan 80 astetta.

Mangokastike: Irrota mangosta hedelmäliha ja keitä sitä valkoviinissä muutama minuutti. Lisää puolet kermasta ja soseuta kastike sileäksi. Vatkaa loppu kerma kuohkeaksi ja sekoita lopuksi kastikkeeseen.

Couscous: Kuullota couscousryynit öljyn ja voin seoksessa ja lisää viini ja kolme desiä vettä. Mausta suolalla ja anna hautua kypsäksi miedolla lämmöllä kymmenen minuuttia. Leikkaa yrtit pieneksi hakkeeksi ja lisää ne couscousin joukkoon aivan lopuksi.

Lisää aiheesta:

Sitrusbroileri ja pähkinäcouscousMarinoitua broileria ja sipuliaPaistettu broileri kermakastikkeessaKananpoika valkoviinikastikkeessaUunilammascurryKanacurry Bombay
BroileriPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 04.05.202010:22
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Broileripyörykät – Kari Aihisen helppo resepti

  • 09.04.202010:53
    Uunibroileri

    Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

  • 31.03.202010:56
    Aasialainen ruoka

    Helppo cashew-kanakastike

  • 12.03.202012:19
    Uunibroileri

    Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"

  • 10.02.202012:26
    Kanapasta

    Katin salmiakkikanapasta – helppo broileriruoka, joka ei jätä ketään kylmäksi