Cannellonit ovat esikeitettyjä, suoria putkia, jotka valmistetaan durumvehnäjauhosta ja vedestä. Cannellonit valmistetaan ruoaksi täyttämällä pastaputket. Perinteisesti cannellonien sisään laitetaan jauheliha-, kana-, kala- tai kasvistäyte ja paistetaan esim. tomaatti-juustokastikkeella peitettynä uunissa.
6–8:lle
- 1 pkt Myllyn Paras Cannelloneja (250 g)
Täyte
- 1-2 rkl rypsiöljyä
- 400 g paistijauhelihaa
- 2 punasipulia
- 2 rkl häränlihafondia
- 1 tl mustapippuria
- 3 rkl chilisalsaa tai -kastiketta
- 3 rkl sinappia
- 2 dl ananasta pieninä kuutioina
- 2 dl mangoa pieninä kuutioina (1 mango)
- (1 herkkukurkku kuutioina)
- n. 2 dl kookoskermaa tai kermavalmistetta
Päälle
- 4 dl ranskankermaa
- 1-2 tl mustapippuria
- 50-100 g parmesaanijuustoa
- 6 tomaattia
Valmistusohje
Paista pannulla öljyssä jauheliha sekä hienonnetut sipulit. Lisää muut aineet ohjeen järjestyksessä.
Työnnä täytettä putkien sisään tavallisella veitsellä työntäen. Lado täytetyt putket 1-2 kerrokseksi isolle, laakealle ja voidellulle uunivuoalle.
Levitä päälle ranskankermaa kauttaaltaan, rouhi päälle mustapippuria ja ripottele parmesaaniraastetta. Hakkaa tomaatit hienoksi ja levitä viimeisenä paistoksen päälle.
Kypsennä 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20–30 minuuttia, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin ruskea.
VINKKI: Mikäli haluat, voit jauhaa täytteen ihan hienoksi (monitoimikoneella tai sauvasekoittimen leikkuriterällä) ja pursottaa sen pursotinpussin avulla cannellonien sisään; pursotuksessa on hyvä olla toinen henkilö apuna.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.