Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hedelmä-jauhelihatäytteiset cannellonit

Julkaistu 12.03.2015 21:15

6–8:lle

  • 1 pkt Myllyn Paras Cannelloneja (250 g)

Täyte

  • 1-2 rkl rypsiöljyä
  • 400 g paistijauhelihaa
  • 2 punasipulia
  • 2 rkl häränlihafondia
  • 1 tl mustapippuria
  • 3 rkl chilisalsaa tai -kastiketta
  • 3 rkl sinappia
  • 2 dl ananasta pieninä kuutioina
  • 2 dl mangoa pieninä kuutioina (1 mango)
  • (1 herkkukurkku kuutioina)
  • n. 2 dl kookoskermaa tai kermavalmistetta

Päälle

  • 4 dl ranskankermaa
  • 1-2 tl mustapippuria
  • 50-100 g parmesaanijuustoa
  • 6 tomaattia

Valmistusohje

Paista pannulla öljyssä jauheliha sekä hienonnetut sipulit. Lisää muut aineet ohjeen järjestyksessä.

Työnnä täytettä putkien sisään tavallisella veitsellä työntäen. Lado täytetyt putket 1-2 kerrokseksi isolle, laakealle ja voidellulle uunivuoalle.

Levitä päälle ranskankermaa kauttaaltaan, rouhi päälle mustapippuria ja ripottele parmesaaniraastetta. Hakkaa tomaatit hienoksi ja levitä viimeisenä paistoksen päälle.

Kypsennä 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20–30 minuuttia, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin ruskea.

Cannellonit ovat esikeitettyjä, suoria putkia, jotka valmistetaan durumvehnäjauhosta ja vedestä. Cannellonit valmistetaan ruoaksi täyttämällä pastaputket. Perinteisesti cannellonien sisään laitetaan jauheliha-, kana-, kala- tai kasvistäyte ja paistetaan esim. tomaatti-juustokastikkeella peitettynä uunissa.

VINKKI: Mikäli haluat, voit jauhaa täytteen ihan hienoksi (monitoimikoneella tai sauvasekoittimen leikkuriterällä) ja pursottaa sen pursotinpussin avulla cannellonien sisään; pursotuksessa on hyvä olla toinen henkilö apuna.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

KasvislasagneTortillat pikkujouluihinTuoretomaattipizzaTortillabileet itse tehdenKevyet punajuuri-jauhelihapihvitSalsaava kasvispiirakka
JauhelihapastaMakujaPäivän reseptiHuomenta SuomiMyllyn ParasPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapasta
  • 03.11.202311:03
    Makaronilaatikko

    Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko

  • 13.03.202317:30
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen helppo pasta bolognese

  • 29.01.202010:28
    Jauhelihakastike

    Aito bolognesekastike – ragù alla bolognese

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Kiinalaista nuudeleita jauhelihan kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Pasta Bolognese parmesaaniraasteen kera