H.C. Andersenin smörrebröd

Kuinka smörrebröd keksittiin, siitä on kymmeniä tarinoita, jotka voisivat olla itsensä satusetä Andersenin sepittämiä. Oli miten oli, yksi on varmaa: smörrebrödit ovat aina tanskalaisten suosikkiruokaa. Niitä tarjotaan lounaaksi ja päivälliseksi, arkena ja juhlissa.

Neljälle

  • 4 ohutta viipaletta ruisleipää
  • voita
  • 4 viipaletta maksapasteijaa
  • 4 viipaletta
  • pekonia
  • 2 tuoretta herkkusientä
  • 4 rkl lihahyytelöä
  • 4 rkl paahdettua sipulia
  • 4 persiljanoksaa

Lihahyytelö

  • 4 liivatelehteä
  • 3 dl lihalientä

Valmistusohje

1. Lihahyytelö: Liota liivatteet vedessä. Kiehauta lihaliemi ja sulata liivatteet siihen. Kaada vuokaan, jäähdytä ja hyydytä viileässä. Ota 4 ruokalusikallista hyytelöä koristeluun.

2. Paista pekoniviipaleet rapeiksi ja valuta talouspaperilla. Viipaloi herkkusienet. Leikkaa maksapasteijasta sentin paksuisia siivuja. Silppua lihahyytelö. Voitele ohuet leivät voilla, asettele päälle maksapasteijaa, pekonia ja sieniviipaleita. Koristele hyytelösilpulla, paahdetulla sipulilla ja persiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja