H.C. Andersenin smörrebröd

Kuinka smörrebröd keksittiin, siitä on kymmeniä tarinoita, jotka voisivat olla itsensä satusetä Andersenin sepittämiä. Oli miten oli, yksi on varmaa: smörrebrödit ovat aina tanskalaisten suosikkiruokaa. Niitä tarjotaan lounaaksi ja päivälliseksi, arkena ja juhlissa.

Neljälle

  • 4 ohutta viipaletta ruisleipää
  • voita
  • 4 viipaletta maksapasteijaa
  • 4 viipaletta
  • pekonia
  • 2 tuoretta herkkusientä
  • 4 rkl lihahyytelöä
  • 4 rkl paahdettua sipulia
  • 4 persiljanoksaa

Lihahyytelö

  • 4 liivatelehteä
  • 3 dl lihalientä

Valmistusohje

1. Lihahyytelö: Liota liivatteet vedessä. Kiehauta lihaliemi ja sulata liivatteet siihen. Kaada vuokaan, jäähdytä ja hyydytä viileässä. Ota 4 ruokalusikallista hyytelöä koristeluun.

2. Paista pekoniviipaleet rapeiksi ja valuta talouspaperilla. Viipaloi herkkusienet. Leikkaa maksapasteijasta sentin paksuisia siivuja. Silppua lihahyytelö. Voitele ohuet leivät voilla, asettele päälle maksapasteijaa, pekonia ja sieniviipaleita. Koristele hyytelösilpulla, paahdetulla sipulilla ja persiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!