Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

H.C. Andersenin smörrebröd

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 4 ohutta viipaletta ruisleipää
  • voita
  • 4 viipaletta maksapasteijaa
  • 4 viipaletta
  • pekonia
  • 2 tuoretta herkkusientä
  • 4 rkl lihahyytelöä
  • 4 rkl paahdettua sipulia
  • 4 persiljanoksaa

Lihahyytelö

  • 4 liivatelehteä
  • 3 dl lihalientä

Valmistusohje

1. Lihahyytelö: Liota liivatteet vedessä. Kiehauta lihaliemi ja sulata liivatteet siihen. Kaada vuokaan, jäähdytä ja hyydytä viileässä. Ota 4 ruokalusikallista hyytelöä koristeluun.

2. Paista pekoniviipaleet rapeiksi ja valuta talouspaperilla. Viipaloi herkkusienet. Leikkaa maksapasteijasta sentin paksuisia siivuja. Silppua lihahyytelö. Voitele ohuet leivät voilla, asettele päälle maksapasteijaa, pekonia ja sieniviipaleita. Koristele hyytelösilpulla, paahdetulla sipulilla ja persiljalla.

Kuinka smörrebröd keksittiin, siitä on kymmeniä tarinoita, jotka voisivat olla itsensä satusetä Andersenin sepittämiä. Oli miten oli, yksi on varmaa: smörrebrödit ovat aina tanskalaisten suosikkiruokaa. Niitä tarjotaan lounaaksi ja päivälliseksi, arkena ja juhlissa.

Lisää aiheesta:

Länsirannikon lankongitGrillattuja juustopurilaisia ciabattallaLänsipohjanpiirasMaksapasteija-smörrebrödHärkäkääryleet korvasienikastikkeellaSmörrebröd
LihavoileipäVälipalatPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihavoileipä
  • 12.05.202408:00
    Raparperi

    Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät

  • 26.02.202110:44
    Hellapoliisi

    Lämminleipäpelti eli lämppärit pellillä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Jättiläisvoileipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Italialainen voileipä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Sieni-pekonileivät