H.C. Andersenin smörrebröd
Kuinka smörrebröd keksittiin, siitä on kymmeniä tarinoita, jotka voisivat olla itsensä satusetä Andersenin sepittämiä. Oli miten oli, yksi on varmaa: smörrebrödit ovat aina tanskalaisten suosikkiruokaa. Niitä tarjotaan lounaaksi ja päivälliseksi, arkena ja juhlissa.
Neljälle
- 4 ohutta viipaletta ruisleipää
- voita
- 4 viipaletta maksapasteijaa
- 4 viipaletta
- pekonia
- 2 tuoretta herkkusientä
- 4 rkl lihahyytelöä
- 4 rkl paahdettua sipulia
- 4 persiljanoksaa
Lihahyytelö
- 4 liivatelehteä
- 3 dl lihalientä
Valmistusohje
1. Lihahyytelö: Liota liivatteet vedessä. Kiehauta lihaliemi ja sulata liivatteet siihen. Kaada vuokaan, jäähdytä ja hyydytä viileässä. Ota 4 ruokalusikallista hyytelöä koristeluun.
2. Paista pekoniviipaleet rapeiksi ja valuta talouspaperilla. Viipaloi herkkusienet. Leikkaa maksapasteijasta sentin paksuisia siivuja. Silppua lihahyytelö. Voitele ohuet leivät voilla, asettele päälle maksapasteijaa, pekonia ja sieniviipaleita. Koristele hyytelösilpulla, paahdetulla sipulilla ja persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje