Hautakivimuffinit

Hautakivitaikinan pitää levätä kylmässä 2 tuntia, taikinan valmistat helposti monitoimikoneessa. On tärkeää, että sekä hautakivet että muffinit ovat kylmiä, kun yhdistät ne. Molemmat voidaan leipoa päivää ennen tarjoilua.

20 muffiniin

  • 100 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 3 ½ rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 3 dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa

Hautakivet

  • 2 ½ dl jauhoja
  • 1 ¼ dl sokeria
  • 100 g voita
  • ½ munankeltuainen
  • 2 tl vaniljasokeria
  • tummaa kilosuklaata koristeluun

Lisäksi tarvitset

  • muffinivuokia

Valmistusohje

1. Muffinit: Asettele muffinivuoat pellille. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi, lisää kaakao ja kardemumma. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, maitoa ja voisulaa, sekoita kunnolla. Jaa taikina muffinivuokiin, mutta älä täytä niitä täyteen sillä muffinit kohoavat. Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

2. Hautakivet: Kuutioi voi. Lisää keltuainen, jauhot, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita taikinaksi ja laita kylmään 2 tunniksi. Kaulitse 3-4 mm paksuiseksi. Leikkaa ovaaleja paloja ja laita ne leivinpaperille pellille. Paista 175-200 asteessa 8-10 minuuttia. Pursota tai maalaa sulalla, tummalla suklaalla.

3. Hautakivimuffinit: Aseta yksi hautakivi jokaiselle muffinille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!