Haudutettua mustekalaa

Mustekala! Kyllä vain, oktopusseilla on huono maine.

4 hengelle

  • noin 1kg mustekalaa 2,5 cm paloiksi leikattuna
  • 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna
  • punaista chilipippuria murskattuna (ei välttämätöntä)
  • 5 sardellifilettä
  • 20 kaprista
  • 12 kirsikkatomaattia neljään osaan jaettuna
  • nippu persiljaa silputtuna
  • suolaa maustamiseen

Tee näin

    Valmistusohje

    - Lämmitä neitsytoliiviöljy pannulla. Lisää valkosipuli, chilit, sardellit ja kaprikset ja anna niiden paistua yhdessä 30 sekuntia.

    - Lisää mustekala ja sekoita. Sekoita joukkoon kirsikkatomaatit ja persilja. Anna hautua miedolla lämmöllä noin tunnin tai kunnes kastike on pehmeää. Lisää suola.

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.