Haudutettu kaali

Ennen vanhaan kaali oli tapana ruskistaa ihrassa, johon lisättiin kinkun paistolientä. Jotta myös kasvissyöjä voisi nautiskella tästä herkullisesta ruoasta, käytä paistoliemen sijaan voita ja kasvislientä maun mukaan.

4 annosta

  • 1 keräkaali
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl siirappia
  • 1 rkl väkiviinietikkaa
  • 3 dl kasvislientä
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Puhdista ja huuhtele kaali, jaa se neljään osaan ja poista kanta. Leikkaa kaali leveiksi suikaleiksi. Sulata voi valurautapadassa tai muussa paksupohjaisessa padassa. Kuullota kaalisuikaleet ja lisää siirappi.

2. Lisä etikka ja kasvisliemi ja hauduta kannen alla noin 1-1½ tuntia, kunnes kaali on mureaa ja kullanruskeaa. Sekoita välillä, jotta kaali ei pala pohjaan.

3. Lisää tarvittaessa kasvislientä. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää halutessasi tilkka siirappia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!