Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Haudutettu kaali

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 1 keräkaali
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl siirappia
  • 1 rkl väkiviinietikkaa
  • 3 dl kasvislientä
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Puhdista ja huuhtele kaali, jaa se neljään osaan ja poista kanta. Leikkaa kaali leveiksi suikaleiksi. Sulata voi valurautapadassa tai muussa paksupohjaisessa padassa. Kuullota kaalisuikaleet ja lisää siirappi.

2. Lisä etikka ja kasvisliemi ja hauduta kannen alla noin 1-1½ tuntia, kunnes kaali on mureaa ja kullanruskeaa. Sekoita välillä, jotta kaali ei pala pohjaan.

3. Lisää tarvittaessa kasvislientä. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää halutessasi tilkka siirappia.

Ennen vanhaan kaali oli tapana ruskistaa ihrassa, johon lisättiin kinkun paistolientä. Jotta myös kasvissyöjä voisi nautiskella tästä herkullisesta ruoasta, käytä paistoliemen sijaan voita ja kasvislientä maun mukaan.

Lisää aiheesta:

Punakaali omenallaGratinoitu turska parsakaalin keraJuustogratinoitu kurttukaaliKreikkalainen lammas sitruunakastikkeessaHaudutettu punakaaliGratinoitu perunasose
KaalipataKananmunatonKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kaalipata
  • 10.08.202214:08
    Jauhelihapata

    Jauheliha-kaalipata – helppoa ja nopeaa ruokaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutettu kaali

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kaalia juustokuminassa

  • 18.02.201300:00
    Halstrattu kala

    Grilli-hapankaali

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Chilikaalia kookosmaidossa