Hasselpähkinäpavlova 8:00

Hasselpähkinäpavlova

Kesän juhlien ehdoton jälkiruokakuningatar on tämä kaunis hasselpähkinäpavlova, jonka ruokabloggaaja Nanna Rintala valmisti Makujen Aamu -ohjelmassa.

8-10 annosta

  • 4 valkuaista
  • ¼ tl suolaa
  • 2, 5 dl sokeria
  • 2 tl maissitärkkelystä
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • 150 g hasselpähkinärouhetta

Täyte

  • 2 dl vispikermaa
  • 200g sitruunarahkaa
  • tomusokeria tarvittaessa

Koristeluun

  • 3 dl tuoreita vadelmia, mansikoita ja/ tai mustikoita
  • kourallinen pieniä koivunlehtiä tai mintunlehtiä, syötäviä kukkia
  • tomusokeria

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen. Vaahdota valkuaiset ja suola sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.

Sekoita maissijauho sokeriin ja lisää se valkuaisvaahtoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa vaahto kiiltäväksi ja kovaksi. Vatkaa lopuksi joukkoon myös etikka. Lisää viimeisenä hasselpähkinärouhe varovasti käännellen.

Levitä marenkipohja pellille leivinpaperin päälle ympyränmuotoon (halkaisija 24-25 cm) nuolijaa apuna käyttäen. Paista 100-asteisessa uunissa n. 2 tuntia. Anna pohjan jäähtyä.

Pavlovapohjia voi tehdä valmiiksi muutamia päiviä ennen juhlia. Pohjat säilyvät huoneenlämmössä, kunhan huolehdit siitä, etteivät ne pääse kostumaan.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon sitruunarahka. Mausta tarvittaessa tomusokerilla. Levitä seos jäähtyneen hasselpähkinä-marenkipohjan päälle. Koristele keväiseksi vadelmilla ja koivunlehdillä. Voit käyttää muitakin marjoja, syötäviä kukkia, suolaheinää ja mintunlehtiä, mikäli koivunlehdet eivät satu olemaan sesongissa. Koivunlehtien tulee olla aivan pieniä, isommat maistuvat kitkeriltä. Viimeistele tomusokerilla.

Parhaat ruokaohjelmat