Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hasselpähkinäpavlova

8:00Hasselpähkinäpavlova
Julkaistu 23.05.2017 14:38

MTV LIFESTYLE

Kesän juhlien ehdoton jälkiruokakuningatar on tämä kaunis hasselpähkinäpavlova, jonka ruokabloggaaja Nanna Rintala valmisti Makujen Aamu -ohjelmassa.

8-10 annosta

  • 4 valkuaista
  • ¼ tl suolaa
  • 2, 5 dl sokeria
  • 2 tl maissitärkkelystä
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • 150 g hasselpähkinärouhetta

Täyte

  • 2 dl vispikermaa
  • 200g sitruunarahkaa
  • tomusokeria tarvittaessa

Koristeluun

  • 3 dl tuoreita vadelmia, mansikoita ja/ tai mustikoita
  • kourallinen pieniä koivunlehtiä tai mintunlehtiä, syötäviä kukkia
  • tomusokeria

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen. Vaahdota valkuaiset ja suola sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.

Sekoita maissijauho sokeriin ja lisää se valkuaisvaahtoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa vaahto kiiltäväksi ja kovaksi. Vatkaa lopuksi joukkoon myös etikka. Lisää viimeisenä hasselpähkinärouhe varovasti käännellen.

Levitä marenkipohja pellille leivinpaperin päälle ympyränmuotoon (halkaisija 24-25 cm) nuolijaa apuna käyttäen. Paista 100-asteisessa uunissa n. 2 tuntia. Anna pohjan jäähtyä.

Pavlovapohjia voi tehdä valmiiksi muutamia päiviä ennen juhlia. Pohjat säilyvät huoneenlämmössä, kunhan huolehdit siitä, etteivät ne pääse kostumaan.


Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon sitruunarahka. Mausta tarvittaessa tomusokerilla. Levitä seos jäähtyneen hasselpähkinä-marenkipohjan päälle. Koristele keväiseksi vadelmilla ja koivunlehdillä. Voit käyttää muitakin marjoja, syötäviä kukkia, suolaheinää ja mintunlehtiä, mikäli koivunlehdet eivät satu olemaan sesongissa. Koivunlehtien tulee olla aivan pieniä, isommat maistuvat kitkeriltä. Viimeistele tomusokerilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Pikkutuntien paahteinen raparperipavlova, Juulian reseptiKoko Suomi leipoo: Kaukaa, mutta läheltä -maapallokakku, TiiaKoko Suomi leipoo: Kesäinen raparpericurdilla höystetty britaleivosSherry-hedelmäkakku joulumyyjäisiinTuulihattujaMansikka-lakritsipiiras
Makujen aamuJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Makujen aamu
  • 03.04.201909:00
    Huomenta Suomi

    Makujen aamu: Seesami-broilerinugetit, teriyaki-juureksia ja mangomajoneesia

  • 27.03.201909:00
    Quesadillat

    Makujen aamu: Quesadillat maissisalaatilla ja avokado-jogurttikastikkeella

  • 20.03.201909:00
    Lohikeitto

    Makujen aamu: Ponzulla maustettu lohikeitto

  • 13.03.201909:25
    Broileri

    Makujen aamu: Ponzu-marinoitua broileria ja paahdettuja kasviksia pellillä

  • 20.06.201807:16
    Huomenta Suomi

    Vuohenjuusto-munakoisoburgeri, grillattuja kasviksia ja harissakastiketta