Kesän juhlien ehdoton jälkiruokakuningatar on tämä kaunis hasselpähkinäpavlova, jonka ruokabloggaaja Nanna Rintala valmisti Makujen Aamu -ohjelmassa.
8-10 annosta
- 4 valkuaista
- ¼ tl suolaa
- 2, 5 dl sokeria
- 2 tl maissitärkkelystä
- 1 tl omenaviinietikkaa
- 150 g hasselpähkinärouhetta
Täyte
- 2 dl vispikermaa
- 200g sitruunarahkaa
- tomusokeria tarvittaessa
Koristeluun
- 3 dl tuoreita vadelmia, mansikoita ja/ tai mustikoita
- kourallinen pieniä koivunlehtiä tai mintunlehtiä, syötäviä kukkia
- tomusokeria
Valmistusohje
Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen. Vaahdota valkuaiset ja suola sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.
Sekoita maissijauho sokeriin ja lisää se valkuaisvaahtoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa vaahto kiiltäväksi ja kovaksi. Vatkaa lopuksi joukkoon myös etikka. Lisää viimeisenä hasselpähkinärouhe varovasti käännellen.
Levitä marenkipohja pellille leivinpaperin päälle ympyränmuotoon (halkaisija 24-25 cm) nuolijaa apuna käyttäen. Paista 100-asteisessa uunissa n. 2 tuntia. Anna pohjan jäähtyä.
Pavlovapohjia voi tehdä valmiiksi muutamia päiviä ennen juhlia. Pohjat säilyvät huoneenlämmössä, kunhan huolehdit siitä, etteivät ne pääse kostumaan.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon sitruunarahka. Mausta tarvittaessa tomusokerilla. Levitä seos jäähtyneen hasselpähkinä-marenkipohjan päälle. Koristele keväiseksi vadelmilla ja koivunlehdillä. Voit käyttää muitakin marjoja, syötäviä kukkia, suolaheinää ja mintunlehtiä, mikäli koivunlehdet eivät satu olemaan sesongissa. Koivunlehtien tulee olla aivan pieniä, isommat maistuvat kitkeriltä. Viimeistele tomusokerilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka