Hasselbackenin perunat
Tukholmalan Djurgårdenissa sijaitsi aiemmin suosittu ravintola Hasselbacken, 1940-luvulla siitä tehtiin ravintolakoulu. Sota-aikana ruoanvalmistuksessa oltiin säästäväisiä. Peruna oli hyvä perusainesosa, ja täällä keksittiin Hasselbackenin perunat, jotka oppilaiden mukana levisivät koko Ruotsin ravintoloihin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 12 kiinteää perunaa
- 25 g voita
- 1 tl suolaa
- 1 rkl siivilöityjä korppujauhoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori perunat. Viipaloi ne osittain 3 mm viipaleiksi – älä leikkaa pohjaan asti, vaan perunoiden pitää pysyä kasassa. Vinkki: Laita peruna puulusikkaan ja viipaloi sen päällä.
2. Laita perunat uuninkestävään vuokaan viillot ylöspäin. Sulata voi ja penslaa perunat hyvin. Paista uunissa 20 minuuttia.
3. Ripottele päälle suola ja korppujauhot. Paista vielä 15 minuuttia. Penslaa voilla silloin tällöin. Tarjoile lintu- ja liharuokien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut