Hasselbackan eli pähkinämäen perunat
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5676134/landscape16_9/515/290/9b34e148b9094c1f911470fd88d7bed/kb/885226-5042.jpg)
Tämä ruoka kehitettiin aikoinaan Hasselbackenin ravintolassa Tukholmassa. Nyt Pähkinämäen perunoita syödään kaikkialla Pohjolassa. Kun laitat viipaloitavan perunan ruokalusikkaan, veitsi ei painu liian syvälle, etkä myöskään leikkaa käteesi
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 8-12 perunaa (kiinteää lajiketta)
- 50 g voita
- suolaa ja valkopippuria
- 1 dl korppujauhoa
- voita tai muuta rasvaa paistovuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori perunat ja leikkaa ne 3 mm:n viipaleiksi, niin että ne jäävät kiinni pohjasta. Asettele perunat voideltuun uunivuokaan.
2. Sulata voi ja voitele sillä perunat, sirottele päälle suolaa ja pippuria ja viimeistele korppujauholla. Paista perunoita uunissa 45 minuuttia. Kokeile tikulla, että perunat ovat läpeensä kypsiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka