Julkaistu
Harri Syrjäsen vodkapastaan käytät kätevästi juoman jämät pullon pohjalta.
Ainekset
- 300 g pastaa
- 1 punasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 3 rkl tomaattipyrettä
- 10 miniluumutomaattia
- 1–2 dl kermaa/creme fraiche/smetana
- 4 cl eli pikku huikka vodkaa
- 1 tuore chili tai 1 tl chilihiutaleita
- 1–2 dl parmesanraastetta
- 8–9 dl vettä
- 0,5 dl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
- Leikkaa punasipuli puolirenkaiksi. Pilko chili ja valkosipuli. Halkaise tomaatit.
- Kaada kuumaan kasariin oliiviöljyä ja lisää sipuli, valkosipuli, chili, tomaatit ja tomaattipyree. Kuullota hetken aikaa ja lisää vodka.
- Kiehauta hetken, jotta alkoholi haihtuu.
- Lisää vesi sekä kerma ja anna kiehahtaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Lisää pastat ja keittele hiljaa hymyillen noin 15 minuuttia.
- Raasta parmesaani ja revi basilikan lehtiä joukkoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.