Harri Syrjäsen vodkapasta

7f4271a1-cf92-403e-b26b-490eaea07beb
Tältä näyttää valmis annos Harri Syrjäsen vodkapastaa. Harri Syrjänen

Harri Syrjäsen vodkapastaan käytät kätevästi juoman jämät pullon pohjalta.

Ainekset

  • 300 g pastaa
  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 10 miniluumutomaattia
  • 1–2 dl kermaa/creme fraiche/smetana
  • 4 cl eli pikku huikka vodkaa
  • 1 tuore chili tai 1 tl chilihiutaleita
  • 1–2 dl parmesanraastetta
  • 8–9 dl vettä
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

  1. Leikkaa punasipuli puolirenkaiksi. Pilko chili ja valkosipuli. Halkaise tomaatit.
  2. Kaada kuumaan kasariin oliiviöljyä ja lisää sipuli, valkosipuli, chili, tomaatit ja tomaattipyree. Kuullota hetken aikaa ja lisää vodka.
  3. Kiehauta hetken, jotta alkoholi haihtuu.
  4. Lisää vesi sekä kerma ja anna kiehahtaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Lisää pastat ja keittele hiljaa hymyillen noin 15 minuuttia.
  6. Raasta parmesaani ja revi basilikan lehtiä joukkoon.

Parhaat ruokaohjelmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja