Näin valmistuu Harri Syrjäsen vodkapasta 0:47

Harri Syrjäsen vodkapasta

Harri Syrjänen näyttää videolla, kuinka vodkapasta valmistuu!

Harri Syrjäsen vodkapastaan käytät kätevästi juoman jämät pullon pohjalta.

Ainekset

  • 300 g pastaa
  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 10 miniluumutomaattia
  • 1–2 dl kermaa/creme fraiche/smetana
  • 4 cl eli pikku huikka vodkaa
  • 1 tuore chili tai 1 tl chilihiutaleita
  • 1–2 dl parmesanraastetta
  • 8–9 dl vettä
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

  1. Leikkaa punasipuli puolirenkaiksi. Pilko chili ja valkosipuli. Halkaise tomaatit.
  2. Kaada kuumaan kasariin oliiviöljyä ja lisää sipuli, valkosipuli, chili, tomaatit ja tomaattipyree. Kuullota hetken aikaa ja lisää vodka.
  3. Kiehauta hetken, jotta alkoholi haihtuu.
  4. Lisää vesi sekä kerma ja anna kiehahtaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Lisää pastat ja keittele hiljaa hymyillen noin 15 minuuttia.
  6. Raasta parmesaani ja revi basilikan lehtiä joukkoon.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.