Julkaistu
Harri Syrjäsen vodkapastaan käytät kätevästi juoman jämät pullon pohjalta.
Ainekset
- 300 g pastaa
- 1 punasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 3 rkl tomaattipyrettä
- 10 miniluumutomaattia
- 1–2 dl kermaa/creme fraiche/smetana
- 4 cl eli pikku huikka vodkaa
- 1 tuore chili tai 1 tl chilihiutaleita
- 1–2 dl parmesanraastetta
- 8–9 dl vettä
- 0,5 dl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
- Leikkaa punasipuli puolirenkaiksi. Pilko chili ja valkosipuli. Halkaise tomaatit.
- Kaada kuumaan kasariin oliiviöljyä ja lisää sipuli, valkosipuli, chili, tomaatit ja tomaattipyree. Kuullota hetken aikaa ja lisää vodka.
- Kiehauta hetken, jotta alkoholi haihtuu.
- Lisää vesi sekä kerma ja anna kiehahtaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Lisää pastat ja keittele hiljaa hymyillen noin 15 minuuttia.
- Raasta parmesaani ja revi basilikan lehtiä joukkoon.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan