Harri Syrjäsen sitruunainen tonnikala-valkosipulipasta

dde49c0a-6ba2-4367-9df0-a3a97a2b8866
Harri Syrjäsen tonnikalapasta valmistuu helposti yhdessä kasarissa. Harri Syrjänen

Tällä reseptillä valmistat sitruunaisen tonnikala-valkosipulipastan yhden kasarin taktiikalla Harri Syrjäsen tyyliin.

Ainekset

  • 300 g pastaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruuna
  • 1 dl oliiveja
  • kourallinen rucolaa
  • 1 prk tonnikalaa
  • 10 dl mietoa kalalientä
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 1 dl parmesanraastetta

Valmistusohje

  1. Raasta sitruunan kuori ja halkaise sitruuna. Silppua valkosipuli.
  2. Kaada kuumaan kasariin oliiviöljy ja kuullota valkosipulia hetken aikaa. Kaada kasariin liemi ja kiehauta.
  3. Lisää pasta ja keittele hiljaa hymyillen 12–14 minuuttia, kunnes pasta on lähes kypsää.
  4. Lisää raastettu sitruunankuori, purista sitruunasta mehut, heitä mukaan oliviit.
  5. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää rucola ja tonnikala. Voit raastaa halutessasi parmesania sekaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja