Näin valmistuu Harri Syrjäsen samettinen kesäkurpitsakeitto 1:00

Harri Syrjäsen samettinen kesäkurpitsakeitto

Katso videolta, miten samettinen kesäkurpitsakeitto valmistuu!

Tv-kokin reseptillä valmistat kesäkurpitsakeiton helposti.

Ainekset

  • 2 kesäkurpitsaa
  • 1/2 purjosipuli
  • 1 ruukku basilikaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 250 g sulatejuustoa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 5 dl kasvislientä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Näin valmistuu Harri Syrjäsen kesäkurpitsakeitto:

  1. Pilko kesäkurpitsa paloiksi. Leikkaa purjosipuli renkaiksi ja silppua valkosipuli. Nypi basilikanlehdet irti varsista.
  2. Lisää kasariin oliiviöljyä ja kuullota purjosipuli, valkosipuli ja kesäkurpitsa. Lisää valkoviini ja kiehauta.
  3. Lisää kasvisliemi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Keittele hiljaa hymyillen 15 minuuttia.
  4. Kaada kasvikset blenderiin ja lisää sulatejuusto ja basilika.
  5. Sekoita blenderissä 3–5 minuuttia, kunnes keitto muuttuu supersamettiseksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!