Harri Syrjäsen samettinen kesäkurpitsakeitto

cbfb1958-072a-46ad-abd8-c1f7cdafd868
Harri Syrjänen

Tv-kokin reseptillä valmistat kesäkurpitsakeiton helposti.

Ainekset

  • 2 kesäkurpitsaa
  • 1/2 purjosipuli
  • 1 ruukku basilikaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 250 g sulatejuustoa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 5 dl kasvislientä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Näin valmistuu Harri Syrjäsen kesäkurpitsakeitto:

  1. Pilko kesäkurpitsa paloiksi. Leikkaa purjosipuli renkaiksi ja silppua valkosipuli. Nypi basilikanlehdet irti varsista.
  2. Lisää kasariin oliiviöljyä ja kuullota purjosipuli, valkosipuli ja kesäkurpitsa. Lisää valkoviini ja kiehauta.
  3. Lisää kasvisliemi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Keittele hiljaa hymyillen 15 minuuttia.
  4. Kaada kasvikset blenderiin ja lisää sulatejuusto ja basilika.
  5. Sekoita blenderissä 3–5 minuuttia, kunnes keitto muuttuu supersamettiseksi.

Parhaat ruokaohjelmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja