Katso videolta, miten samettinen kesäkurpitsakeitto valmistuu!
Julkaistu
Tv-kokin reseptillä valmistat kesäkurpitsakeiton helposti.
Ainekset
- 2 kesäkurpitsaa
- 1/2 purjosipuli
- 1 ruukku basilikaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 250 g sulatejuustoa
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 1 dl valkoviiniä
- 5 dl kasvislientä
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Näin valmistuu Harri Syrjäsen kesäkurpitsakeitto:
- Pilko kesäkurpitsa paloiksi. Leikkaa purjosipuli renkaiksi ja silppua valkosipuli. Nypi basilikanlehdet irti varsista.
- Lisää kasariin oliiviöljyä ja kuullota purjosipuli, valkosipuli ja kesäkurpitsa. Lisää valkoviini ja kiehauta.
- Lisää kasvisliemi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Keittele hiljaa hymyillen 15 minuuttia.
- Kaada kasvikset blenderiin ja lisää sulatejuusto ja basilika.
- Sekoita blenderissä 3–5 minuuttia, kunnes keitto muuttuu supersamettiseksi.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka