Näin valmistuu Harri Syrjäsen samettinen kesäkurpitsakeitto 1:00

Harri Syrjäsen samettinen kesäkurpitsakeitto

Katso videolta, miten samettinen kesäkurpitsakeitto valmistuu!

Tv-kokin reseptillä valmistat kesäkurpitsakeiton helposti.

Ainekset

  • 2 kesäkurpitsaa
  • 1/2 purjosipuli
  • 1 ruukku basilikaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 250 g sulatejuustoa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 5 dl kasvislientä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Näin valmistuu Harri Syrjäsen kesäkurpitsakeitto:

  1. Pilko kesäkurpitsa paloiksi. Leikkaa purjosipuli renkaiksi ja silppua valkosipuli. Nypi basilikanlehdet irti varsista.
  2. Lisää kasariin oliiviöljyä ja kuullota purjosipuli, valkosipuli ja kesäkurpitsa. Lisää valkoviini ja kiehauta.
  3. Lisää kasvisliemi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Keittele hiljaa hymyillen 15 minuuttia.
  4. Kaada kasvikset blenderiin ja lisää sulatejuusto ja basilika.
  5. Sekoita blenderissä 3–5 minuuttia, kunnes keitto muuttuu supersamettiseksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.