Julkaistu
Tv-kokin reseptillä valmistat kesäkurpitsakeiton helposti.
Ainekset
- 2 kesäkurpitsaa
- 1/2 purjosipuli
- 1 ruukku basilikaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 250 g sulatejuustoa
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 1 dl valkoviiniä
- 5 dl kasvislientä
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Näin valmistuu Harri Syrjäsen kesäkurpitsakeitto:
- Pilko kesäkurpitsa paloiksi. Leikkaa purjosipuli renkaiksi ja silppua valkosipuli. Nypi basilikanlehdet irti varsista.
- Lisää kasariin oliiviöljyä ja kuullota purjosipuli, valkosipuli ja kesäkurpitsa. Lisää valkoviini ja kiehauta.
- Lisää kasvisliemi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Keittele hiljaa hymyillen 15 minuuttia.
- Kaada kasvikset blenderiin ja lisää sulatejuusto ja basilika.
- Sekoita blenderissä 3–5 minuuttia, kunnes keitto muuttuu supersamettiseksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.