Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Harri Syrjäsen riistapasta

Julkaistu 10.09.2021 16:45

MTV LIFESTYLE

Tv-kokki Harri Syrjäsen riistapasta valmistuu yhdessä kasarissa. Rosmariini ja katajanmarja korostavat hirven makua.

Ainekset

  • 300 g hirven jauhelihaa
  • 300 g pastaa
  • 4 dl kantarelleja
  • 8–9 dl mietoa riistalientä
  • 1,5 dl punaviiniä
  • 2 dl kermaa
  • 10–15 katajanmarjaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 punasipuli
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 2 rosmariininoksia
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Harri Syrjäsen riistapasta valmistuu näin:

  1. Leikkaa punasipuli ¼-kokoisiksi renkaiksi ja pilko valkosipuli. Leikkaa katajanmarjat ja hakkaa veitsen varrella rosmariinin oksia, jotta eteeriset öljyt nousevat pintaan. Revi kantarellit pienemmiksi.
  2. Lisää kasariin oliiviöljy ja ruskista hirven jauhelihaa hetki. Mausta suolalla.
  3. Lisää kantarellit ja paistele hetken aikaa. Lisää punasipuli ja valkosipuli sekä rosmariinin oksat. Freesaa vielä hetki ja lisää punaviini ja kiehauta.
  4. Lisää riistaliemi ja kerma. Kiehauta ja lisää pasta. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Keitä hiljaa hymyillen noin 12–15 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.

Lisää aiheesta:

Harri Syrjäsen punainen curry -kanapastaHarri Syrjäsen vodkapastaHarri Syrjäsen pinaattinen lohipastaHarri Syrjäsen lasagnekeittoHarri Syrjäsen tatti-poropastaKellarimestarin riisipata
RiistaPastat ja nuudelitHarri SyrjänenNopeat ja helpotPääruoat