Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Harri Syrjäsen punajuuri-vuohenjuustorisotto

1:00Näin valmistuu Harri Syrjäsen punajuuri-vuohenjuustorisottoPunajuuri-vuohenjuustorisoton tekovaiheet näet videolta!
Julkaistu 08.10.2022 11:30

MTV LIFESTYLE

Harri Syrjäsen reseptillä loihdit maukkaan punajuuri-vuohenjuustorisoton.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 1,5 dl risottoriisiä
  • 20 lehteä salviaa
  • 2 punajuurta
  • 1 salottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 5–6 dl mietoa kasvislientä
  • 1 sitruuna
  • 30 g voita
  • 30–50 g parmesaania
  • 100 g vuohenjuusto
  • 0,5 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuori punajuuri ja raasta.
  2. Laita kuumaan kasariin oliiviöljy ja heitä salviat sekaan. Frittaa lehtiä hetken ja nosta salviat talouspaperin päälle.
  3. Lisää kasariin sipuli ja valkosipuli ja kuullota hetken aikaa.
  4. Kaada riisit joukkoon ja pyöritä vielä minuutti. Kiehauta sekaan valkoviini ja lisää 4dl kasvislientä. Lisää punajuuriraaste. Keittele hiljaa hymyillen miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 12–15 minuuttia tai kunnes neste on imeytynyt.
  5. Lisää 1–2 dl kasvislientä riippuen rakenteesta. Risotto saa olla kosteaa.
  6. Raasta sekaan sitruunankuori ja purista puolikkaan sitruunan mehu.
  7. Lisää voi sekä raasta parmesaania. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
  8. Nosta lautaselle annos ja ripottele päälle vuohenjuustosta nokareita ja lisää salvian lehdet.
    Lisää rapeutta annokseen saat punajuurisipseillä.

Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!

Lisää aiheesta:

Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisottoHarri Syrjäsen kylmäsavulohirisottoHarri Syrjäsen kantarelli-kesäkurpitsarisottoHarri Syrjäsen punajuuri-vuohenjuustopastaKurpitsarisottoSieni-siemenrisotto à la Virpi Mikkonen
RisottoHarri SyrjänenRisottoPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Risotto
  • 08.10.202211:30
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen punajuuri-vuohenjuustorisotto

  • 26.03.201811:42
    Hellapoliisi

    Parsarisotto

  • 29.09.201707:24
    Risotto

    Kurpitsarisotto