Mainos

Harri Syrjäsen salvialla maustettu punajuuri-vuohenjuustopasta valmistuu yhdessä kasarissa. Resepti on 2–3 hengelle.

Ainekset

  • 300 g vuohenjuustoa
  • 300 g linguinepastaa
  • 1 dl valkoviiniä
  • 8 dl mietoa kasvislientä
  • 300g punajuurta
  • reilu loraus oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • puolikas ruukku salviaa
  • puolikas sitruuna
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Harri Syrjäsen äitienpäiväpasta valmistuu näin:

  1. Kuori punajuuri ja raasta raastimella. Kuori valkosipuli ja pilko. Silppua salvia. Leikkaa vuohenjuustosta kuoret pois.
  2. Laita loraus öljyä kasariin ja lisää valkosipulit, kuullota hetki. Lisää joukkoon valkoviini ja kiehauta.
  3. Kaada kasvisliemi sekaan ja kiehauta. Lisää punajuuriraaste ja sekoita.
  4. Lisää pasta ja keitä hiljaa hymyillen 10 minuuttia.
  5. Lisää salvia, purista puolikkaan sitruunan mehu ja 2/3 vuohenjuustosta palasina pastan sekaan. Sekoita kunnes vuohenjuusto sulanut ja keittele vielä 5 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Nosta annos lautaselle ja lisää muutama nokare vuohenjuustoa päälle.

Lisää Harri Syrjäsen reseptejä löydät kokin Instagram-tililtä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja