Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Harri Syrjäsen pippurinen possu-omenapasta

Julkaistu 12.11.2021 12:17

MTV LIFESTYLE

Tämä pippurinen pasta sopii vaikka isänpäiväruoaksi! Harri Syrjäsen pippurinen possu-omenapasta valmistuu yhdessä kasarissa.

Ainekset

  • 300 g possun ulkofilee
  • 300 g pastaa
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 omenaa (Granny Smith)
  • 10–15 ruskeaa herkkusientä
  • 1/2 tl valkopippuri
  • 1/2 tl rosepippuri
  • 1/2 tl viherpippuri
  • 1/2 tl mustapippuri
  • tai 2 tl pippuri sekoitusta
  • (1 chili)
  • 1 rkl dijon sinappia
  • pikku nippu timjamia
  • 15 lehteä salviaa
  • 2 dl creme fraiche
  • 8 dl mietoa lihalientä

Valmistusohje

Näin valmistuu Harri Syrjäsen pippurinen possu-omenapasta:

  1. Leikkaa sipuli suikaleiksi ja silppua valkosipuli. Halkaise herkkusienet. Jos haluat tulisemman version, pilko chili (voit jättää tämän myös pois reseptistä).
  2. Silppua salvia ja timjami pieneksi. Raasta yksi omena ja kuutioi toinen omena. Leikkaa possu suikaleiksi. Rouhi pippurit morttelissa (voit myös käyttää 2 tl pippurisekoitusta).
  3. Kaada kuumaan kasariin oliiviöljyä, lisää possunsuikaleet, herkkusienet, sipuli, valkosipuli, pippurisekoitus ja raastettu omena.
  • Paista sekoitellen, kunnes possussa on väri, mausta suolalla.
  • Lisää lihaliemi, timjami, salvia ja creme fraiche, dijon ja kiehauta.
  • Lisää pasta ja keitä hiljaa hymyillen noin 12–13 minuuttia.
  • Jos käytät chiliä, lisää se tässä vaiheessa. Lisää myös omenalohkot. Keitä vielä 2–3 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.
  • Katso lisää reseptejä Harri Syrjäsen Instagram-tililtä!

    Lisää aiheesta:

    Harri Syrjäsen punainen curry -kanapastaHarri Syrjäsen vodkapastaHarri Syrjäsen lohi-avokadopastaHarri Syrjäsen tatti-poropastaHarri Syrjäsen savulohipastaKatin salmiakkikanapasta – helppo broileriruoka, joka ei jätä ketään kylmäksi
    Nopeat ja helpotHarri SyrjänenPastaPastat ja nuudelitPossuIsänpäiväPääruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Nopeat ja helpot
    • ma12:41
      Tomaattikeitto

      Pappa al pomodoro – italialainen tomaattikeitto Sikke Sumarin tapaan

    • 15.10.09:44
      Alkupala

      Hokkaidokurpitsaa ja serranokinkkua

    • 29.8.15:09
      Kasvispyörykät

      Feta-kesäkurpitsapyörykät, tsatsiki ja yrttikasvikset

    • 24.8.08:01
      Uuniomenat

      Uuniomenatrifle

    • 24.8.08:00
      Äyriäispiirakka

      Skagenpiirakka