Harri Syrjäsen pippurinen possu-omenapasta

Tämä pippurinen pasta sopii vaikka isänpäiväruoaksi! Harri Syrjäsen pippurinen possu-omenapasta valmistuu yhdessä kasarissa.

Ainekset

  • 300 g possun ulkofilee
  • 300 g pastaa
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 omenaa (Granny Smith)
  • 10–15 ruskeaa herkkusientä
  • 1/2 tl valkopippuri
  • 1/2 tl rosepippuri
  • 1/2 tl viherpippuri
  • 1/2 tl mustapippuri
  • tai 2 tl pippuri sekoitusta
  • (1 chili)
  • 1 rkl dijon sinappia
  • pikku nippu timjamia
  • 15 lehteä salviaa
  • 2 dl creme fraiche
  • 8 dl mietoa lihalientä

Valmistusohje

Näin valmistuu Harri Syrjäsen pippurinen possu-omenapasta:

  1. Leikkaa sipuli suikaleiksi ja silppua valkosipuli. Halkaise herkkusienet. Jos haluat tulisemman version, pilko chili (voit jättää tämän myös pois reseptistä).
  2. Silppua salvia ja timjami pieneksi. Raasta yksi omena ja kuutioi toinen omena. Leikkaa possu suikaleiksi. Rouhi pippurit morttelissa (voit myös käyttää 2 tl pippurisekoitusta).
  3. Kaada kuumaan kasariin oliiviöljyä, lisää possunsuikaleet, herkkusienet, sipuli, valkosipuli, pippurisekoitus ja raastettu omena.
  4. Paista sekoitellen, kunnes possussa on väri, mausta suolalla.
  5. Lisää lihaliemi, timjami, salvia ja creme fraiche, dijon ja kiehauta.
  6. Lisää pasta ja keitä hiljaa hymyillen noin 12–13 minuuttia.
  7. Jos käytät chiliä, lisää se tässä vaiheessa. Lisää myös omenalohkot. Keitä vielä 2–3 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!