Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Harri Syrjäsen pasta carbonara eli "darrapasta"

0:38Näin valmistuu Harri Syrjäsen"darrapasta"Katso videolta, miten Harri Syrjäsen darrapasta eli pasta carbonara valmistuu!
Julkaistu 01.05.2021 08:00

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 170 g pekonia
  • 300 g pennepastaa
  • 8 dl mietoa lihalientä
  • 2 dl kermaa
  • 100 g parmesaania raastettuna
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli (salotti)
  • kourallinen rucolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Harri Syrjäsen darrapasta valmistuu näin:

  1. Pilko pekoni, sipuli ja valkosipuli.
  2. Ruskista kasarissa pekoni oliiviöljyssä noin 5 minuutin ajan. Lisää sipuli ja valkosipuli ja ruskista hetki.
  3. Lisää lihaliemi ja kerma, kiehauta.
  4. Lisää pasta. Keitä hiljaa hymyillen 15 minuutin ajan.
  5. Lisää parmesaani, sekoita. Lisää mustapippuria muutama rouhaisu ja tarvittaessa suolaa.
  6. Annostele lautaselle ja lisää annokseen kananmunan keltuainen ja rucola. Rouhaise vielä pippuria päälle. Riko keltuainen ja pudota pastan päälle, sekoita joukkoon ennen syöntiä.

Kun kroppa huutaa hiilihydraatteja ja rasvaa, kannattaa testata tämä kokki Harri Syrjäsen tuhti pastaresepti. Alun perin vapun juhlijoiden selviämiseen suunnattu yhden kasarin carbonara toimii hyvin muidenkin juhlien jälkeen!

Lisää aiheesta:

Harri Syrjäsen pasta bologneseHarri Syrjäsen punainen curry -kanapastaHarri Syrjäsen sitruunainen tonnikala-valkosipulipastaHarri Syrjäsen italianpataHarri Syrjäsen helppo Pasta AlfredoHarri Syrjäsen yhden kasarin nakkistroganoff
Pasta carbonaraHarri SyrjänenNopeat ja helpotPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Pasta carbonara
  • 01.05.202108:00
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen yhden kasarin pasta carbonara

  • 06.05.201913:54
    Pasta

    Raparpekonipasta eli pasta carbonara raparperilla

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Spagetti carbonara vihannesten ja keltuaisen kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Pienen budjetin spagetti

  • 18.02.201300:00
    Pastakastike

    Pastaa pekonilla ja tomaattikastikkeella