Näin valmistuu Harri Syrjäsen"darrapasta" 0:38

Harri Syrjäsen pasta carbonara eli "darrapasta"

Katso videolta, miten Harri Syrjäsen darrapasta eli pasta carbonara valmistuu!

Kun kroppa huutaa hiilihydraatteja ja rasvaa, kannattaa testata tämä kokki Harri Syrjäsen tuhti pastaresepti. Alun perin vapun juhlijoiden selviämiseen suunnattu yhden kasarin carbonara toimii hyvin muidenkin juhlien jälkeen!

Ainekset

  • 170 g pekonia
  • 300 g pennepastaa
  • 8 dl mietoa lihalientä
  • 2 dl kermaa
  • 100 g parmesaania raastettuna
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli (salotti)
  • kourallinen rucolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Harri Syrjäsen darrapasta valmistuu näin:

  1. Pilko pekoni, sipuli ja valkosipuli.
  2. Ruskista kasarissa pekoni oliiviöljyssä noin 5 minuutin ajan. Lisää sipuli ja valkosipuli ja ruskista hetki.
  3. Lisää lihaliemi ja kerma, kiehauta.
  4. Lisää pasta. Keitä hiljaa hymyillen 15 minuutin ajan.
  5. Lisää parmesaani, sekoita. Lisää mustapippuria muutama rouhaisu ja tarvittaessa suolaa.
  6. Annostele lautaselle ja lisää annokseen kananmunan keltuainen ja rucola. Rouhaise vielä pippuria päälle. Riko keltuainen ja pudota pastan päälle, sekoita joukkoon ennen syöntiä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.