Julkaistu
Kun kroppa huutaa hiilihydraatteja ja rasvaa, kannattaa testata tämä kokki Harri Syrjäsen tuhti pastaresepti. Alun perin vapun juhlijoiden selviämiseen suunnattu yhden kasarin carbonara toimii hyvin muidenkin juhlien jälkeen!
Ainekset
- 170 g pekonia
- 300 g pennepastaa
- 8 dl mietoa lihalientä
- 2 dl kermaa
- 100 g parmesaania raastettuna
- 2 kananmunan keltuaista
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli (salotti)
- kourallinen rucolaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Harri Syrjäsen darrapasta valmistuu näin:
- Pilko pekoni, sipuli ja valkosipuli.
- Ruskista kasarissa pekoni oliiviöljyssä noin 5 minuutin ajan. Lisää sipuli ja valkosipuli ja ruskista hetki.
- Lisää lihaliemi ja kerma, kiehauta.
- Lisää pasta. Keitä hiljaa hymyillen 15 minuutin ajan.
- Lisää parmesaani, sekoita. Lisää mustapippuria muutama rouhaisu ja tarvittaessa suolaa.
- Annostele lautaselle ja lisää annokseen kananmunan keltuainen ja rucola. Rouhaise vielä pippuria päälle. Riko keltuainen ja pudota pastan päälle, sekoita joukkoon ennen syöntiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen