Katso videolta, miten Harri Syrjäsen darrapasta eli pasta carbonara valmistuu!
Julkaistu
Kun kroppa huutaa hiilihydraatteja ja rasvaa, kannattaa testata tämä kokki Harri Syrjäsen tuhti pastaresepti. Alun perin vapun juhlijoiden selviämiseen suunnattu yhden kasarin carbonara toimii hyvin muidenkin juhlien jälkeen!
Ainekset
- 170 g pekonia
- 300 g pennepastaa
- 8 dl mietoa lihalientä
- 2 dl kermaa
- 100 g parmesaania raastettuna
- 2 kananmunan keltuaista
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli (salotti)
- kourallinen rucolaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Harri Syrjäsen darrapasta valmistuu näin:
- Pilko pekoni, sipuli ja valkosipuli.
- Ruskista kasarissa pekoni oliiviöljyssä noin 5 minuutin ajan. Lisää sipuli ja valkosipuli ja ruskista hetki.
- Lisää lihaliemi ja kerma, kiehauta.
- Lisää pasta. Keitä hiljaa hymyillen 15 minuutin ajan.
- Lisää parmesaani, sekoita. Lisää mustapippuria muutama rouhaisu ja tarvittaessa suolaa.
- Annostele lautaselle ja lisää annokseen kananmunan keltuainen ja rucola. Rouhaise vielä pippuria päälle. Riko keltuainen ja pudota pastan päälle, sekoita joukkoon ennen syöntiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka