Näin valmistuu Harri Syrjäsen lohiseljanka 0:58

Harri Syrjäsen lohiseljanka

Lohiseljankan valmistuvaiheet näet videolta!

Seljanka on venäläinen keitto. Testaa tv-kokki Harri Syrjäsen lohiseljanka!

Ainekset

  • 350 g lohta
  • 3 perunaa
  • 1 l kalalientä
  • 1 valkosipuli
  • 1 suolakurkku
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 1 sitruuna
  • 100 g juuriselleriä
  • 1 dl oliiveja
  • 2 laakerinlehteä
  • 10 mustapippuria
  • 2 dl paseerattua tomaattia
  • 1 dl smetanaa
  • voita

Valmistusohje

Näin valmistuu Harri Syrjäsen lohiseljanka:

  1. Kuori ja pilko porkkana viipaleiksi. Kuori ja leikkaa kuutioiksi perunat ja juuriselleri. Kuutioi myös suolakurkku.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Irrota lohesta nahka ja kuutioi.
  3. Laita kasariin voi ja kuullota siinä hetken aikaa sipulia, valkosipulia, juuriselleriä, porkkanaa ja perunoita.
  4. Lisää paseerattu tomaatti ja kalaliemi. Mausta laakerinlehdillä ja pippureilla. Lisää tarvittaessa suolaa.
  5. Keittele hiljaa hymyillen 15 minuuttia ja lisää suolakurkut ja oliivit sekä lohi.
  6. Sekoita, anna kiehua 1–2 minuuttia. Nosta annos lautaselle, lisää smetanaa ruokalusikallinen ja purista päälle sitruunanmehua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!