Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Harri Syrjäsen lohiseljanka

0:58Näin valmistuu Harri Syrjäsen lohiseljankaLohiseljankan valmistuvaiheet näet videolta!
Julkaistu 21.02.2022 12:57

MTV LIFESTYLE

Seljanka on venäläinen keitto. Testaa tv-kokki Harri Syrjäsen lohiseljanka!

Ainekset

  • 350 g lohta
  • 3 perunaa
  • 1 l kalalientä
  • 1 valkosipuli
  • 1 suolakurkku
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 1 sitruuna
  • 100 g juuriselleriä
  • 1 dl oliiveja
  • 2 laakerinlehteä
  • 10 mustapippuria
  • 2 dl paseerattua tomaattia
  • 1 dl smetanaa
  • voita

Valmistusohje

Näin valmistuu Harri Syrjäsen lohiseljanka:

  1. Kuori ja pilko porkkana viipaleiksi. Kuori ja leikkaa kuutioiksi perunat ja juuriselleri. Kuutioi myös suolakurkku.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Irrota lohesta nahka ja kuutioi.
  3. Laita kasariin voi ja kuullota siinä hetken aikaa sipulia, valkosipulia, juuriselleriä, porkkanaa ja perunoita.
  4. Lisää paseerattu tomaatti ja kalaliemi. Mausta laakerinlehdillä ja pippureilla. Lisää tarvittaessa suolaa.
  5. Keittele hiljaa hymyillen 15 minuuttia ja lisää suolakurkut ja oliivit sekä lohi.
  6. Sekoita, anna kiehua 1–2 minuuttia. Nosta annos lautaselle, lisää smetanaa ruokalusikallinen ja purista päälle sitruunanmehua.

Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!

Lisää aiheesta:

Harri Syrjäsen sitruunainen tonnikala-valkosipulipastaHarri Syrjäsen pinaattinen lohipastaHarri Syrjäsen gulassikeittoVenäläinen lohikeitto kapriksen keraVenäläinen lohikeittoPaahdettua lohta ja kasvispilahvia
KeitotLohikeittoHarri SyrjänenPääruoat

Tuoreimmat aiheesta

Keitot
  • 27.10.12:41
    Tomaattikeitto

    Pappa al pomodoro – italialainen tomaattikeitto Sikke Sumarin tapaan

  • 16.4.07:48
    Pääsiäinen

    Olutjuustokeitto

  • 25.2.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Myskikurpitsakeitto ja yrttiöljy, Erikan resepti

  • 25.2.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Aasialainen kurpitsakeitto simpukkasalaatilla, Markun resepti

  • 25.2.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Tulista myskikurpitsakeittoa, paahdettuja kurpitsansiemeniä, chiliöljyä ja vaahdotettua smetanaa, Taijan resepti