Mainos

Sekä lohi että avokado sisältävät paljon hyviä rasvoja, ja kumpaakin löytyy tästä Harri Syrjäsen one pot -pastasta.

Ainekset

  • 300–400 g lohta
  • 1 fenkoli
  • 10 cm pala purjosipulia
  • 2 avokadoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 mieto chili
  • kourallinen basilikaa
  • 1 l kalalientä
  • 300 g pastaa
  • 1 lime
  • 1,5 dl parmesaaniraastetta
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Näin valmistuu Harri Syrjäsen lohi-avokadopasta:

  1. Halkaise fenkoli, poista kova kantaosa ja leikkaa suikaleiksi. Suikaloi purjosipuli ja pilko valkosipuli sekä chili. Halkaise lime.
  2. Puolita avokado,  poista kivi, kaapaise lusikalla irti kuoresta ja kuutioi. Raasta parmesaani.
  3. Poista lohesta nahka ja kuutioi. Revi basilikan lehdet.
  4. Kuumenna kasari, kaada oliiviöljyä ja lisää kasariin fenkoli, purjosipuli, chili ja valkosipuli. Kuullota hetken aikaa ja lisää kalaliemi.
  5. Kiehauta ja lisää pasta. Keitä hiljaa hymyillen noin 10–12 minuuttia, kunnes pasta on lähes kypsää.
  6. Lisää avokadokuutiot, lohikuutiot ja purista mukaan limen mehu. Lisää parmesaani ja basilika.  
  7. Keittele vielä 2–3 minuuttia, kunnes lohi kypsyy.
  8. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää ruokavinkkejä Harri Syrjäsen Instagram-tilillä!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja