Harri Syrjäsen lohi-avokadopasta
Julkaistu
Sekä lohi että avokado sisältävät paljon hyviä rasvoja, ja kumpaakin löytyy tästä Harri Syrjäsen one pot -pastasta.
Ainekset
- 300–400 g lohta
- 1 fenkoli
- 10 cm pala purjosipulia
- 2 avokadoa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 mieto chili
- kourallinen basilikaa
- 1 l kalalientä
- 300 g pastaa
- 1 lime
- 1,5 dl parmesaaniraastetta
- 0,5 dl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Näin valmistuu Harri Syrjäsen lohi-avokadopasta:
- Halkaise fenkoli, poista kova kantaosa ja leikkaa suikaleiksi. Suikaloi purjosipuli ja pilko valkosipuli sekä chili. Halkaise lime.
- Puolita avokado, poista kivi, kaapaise lusikalla irti kuoresta ja kuutioi. Raasta parmesaani.
- Poista lohesta nahka ja kuutioi. Revi basilikan lehdet.
- Kuumenna kasari, kaada oliiviöljyä ja lisää kasariin fenkoli, purjosipuli, chili ja valkosipuli. Kuullota hetken aikaa ja lisää kalaliemi.
- Kiehauta ja lisää pasta. Keitä hiljaa hymyillen noin 10–12 minuuttia, kunnes pasta on lähes kypsää.
- Lisää avokadokuutiot, lohikuutiot ja purista mukaan limen mehu. Lisää parmesaani ja basilika.
- Keittele vielä 2–3 minuuttia, kunnes lohi kypsyy.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää ruokavinkkejä Harri Syrjäsen Instagram-tilillä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Pika bébét
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan