Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Harri Syrjäsen lohi-avokadopasta

Julkaistu 01.10.2021 13:04

MTV LIFESTYLE

Sekä lohi että avokado sisältävät paljon hyviä rasvoja, ja kumpaakin löytyy tästä Harri Syrjäsen one pot -pastasta.

Ainekset

  • 300–400 g lohta
  • 1 fenkoli
  • 10 cm pala purjosipulia
  • 2 avokadoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 mieto chili
  • kourallinen basilikaa
  • 1 l kalalientä
  • 300 g pastaa
  • 1 lime
  • 1,5 dl parmesaaniraastetta
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Näin valmistuu Harri Syrjäsen lohi-avokadopasta:

  1. Halkaise fenkoli, poista kova kantaosa ja leikkaa suikaleiksi. Suikaloi purjosipuli ja pilko valkosipuli sekä chili. Halkaise lime.
  2. Puolita avokado,  poista kivi, kaapaise lusikalla irti kuoresta ja kuutioi. Raasta parmesaani.
  3. Poista lohesta nahka ja kuutioi. Revi basilikan lehdet.
  4. Kuumenna kasari, kaada oliiviöljyä ja lisää kasariin fenkoli, purjosipuli, chili ja valkosipuli. Kuullota hetken aikaa ja lisää kalaliemi.
  5. Kiehauta ja lisää pasta. Keitä hiljaa hymyillen noin 10–12 minuuttia, kunnes pasta on lähes kypsää.
  6. Lisää avokadokuutiot, lohikuutiot ja purista mukaan limen mehu. Lisää parmesaani ja basilika.  
  7. Keittele vielä 2–3 minuuttia, kunnes lohi kypsyy.
  8. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää ruokavinkkejä Harri Syrjäsen Instagram-tilillä!

Lisää aiheesta:

Harri Syrjäsen kylmäsavulohirisottoHarri Syrjäsen pinaattinen lohipastaHarri Syrjäsen bataatti-chili-suklaakeittoHarri Syrjäsen kermainen kesäkurpitsapastaHarri Syrjäsen katkarapupastaHarri Syrjäsen savulohipasta
PastaPastat ja nuudelitAvokadopastaHarri SyrjänenLohipastaNopeat ja helpotPääruoat

Tuoreimmat aiheesta

Pasta
  • 28.01.202310:00
    Kasvisruoka

    Harri Syrjäsen tomaatti-fetapasta

  • 12.04.202218:34
    Juusto

    Ricottapilvet

  • 08.04.202213:53
    Lohipasta

    Harri Syrjäsen pinaattinen lohipasta

  • 12.03.202209:30
    Lihapullat

    Harri Syrjäsen lihapullapasta

  • 26.12.202109:00
    Joulukinkku

    Harri Syrjäsen kinkku-ananas-homejuustopasta