Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Harri Syrjäsen kurpitsapasta

0:52Näin valmistuu Harri Syrjäsen kurpitsapastaKatso videolta, miten kurpitsapasta valmistuu.
Julkaistu 28.10.2022 11:13

MTV LIFESTYLE

Tv-kokki Harri Syrjäsen kurpitsapasta sopii vaikkapa halloweenin ruokapöytään.

Ainekset

  • 800 g kurpitsaa
  • 300 g pastaa
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 1 tl jauhettu muskottipähkinä
  • 1,1 l mietoa kasvislientä
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 40 g parmesaania
  • 50 g fetajuustoa
  • 2 rkl pekaanipähkinöitä
  • pikku nippu timjamia

Valmistusohje

  1. Pilko kurpitsa isoiksi paloiksi ja voitele oliiviöljyllä.
  2. Paahda uunissa 200 asteessa 25–30 minuuttia.
    Pilko sillä aikaa punasipuli, valkosipuli, timjami ja chili.
  3. Ota kurpitsa uunista ja hetki jäähtyä, poista kuoret ja kuutioi.
  4. Laita kasariin öljyä ja lisää noin puolet kurpitsasta ja heitä muskottipähkinä sekaan, freesaa hetki.
  5. Lisää kasvisliemi ja kiehauta. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  6. Lisää sipuli, valkosipuli, chili, timjami ja pasta. Keittele hiljaa hymyillen noin 8 minuuttia ja lisää loput kurpitsakuutiot.
  7. Jatka keittämistä vielä 6–7 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.
  • Raasta lopuksi parmesaani, nosta annos lautaselle ja murenna päälle fetaa ja pekaanipähkinöitä. Koristele timjamilla.
  • Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!

    Lisää aiheesta:

    MasterChef Suomi: Kurpitsakeitto ruohosipuliöljyllä ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä, Samun reseptiHarri Syrjäsen punainen curry -kanapastaHarri Syrjäsen bataatti-chili-suklaakeittoPorkkanaa, kurpitsansiementä ja creme fraiche -kastikettaHarri Syrjäsen kermainen kesäkurpitsapastaHanna Gullichsenin sitruunapasta
    HalloweenHarri SyrjänenPääruoatPastat ja nuudelit

    Tuoreimmat aiheesta

    Halloween
    • 01.11.202415:05
      Hedelmäpiirakka

      Kurpitsapiirakka

    • 26.10.202421:00
      Huomenta Suomi

      Helppo salmiakki-anismocktail

    • 25.10.202315:24
      Muffinssit

      Halloweenin suklaamuffinit eli hämähäkkimuffinit

    • 28.10.202211:13
      Harri Syrjänen

      Kurpitsapasta Harri Syrjäsen tyyliin

    • 26.10.202012:34
      Hellapoliisi

      Helppo halloween-resepti: Katin lakritsi-aprikoosileivokset