Näin valmistuu Harri Syrjäsen kurpitsapasta 0:52

Harri Syrjäsen kurpitsapasta

Katso videolta, miten kurpitsapasta valmistuu.

Tv-kokki Harri Syrjäsen kurpitsapasta sopii vaikkapa halloweenin ruokapöytään.

Ainekset

  • 800 g kurpitsaa
  • 300 g pastaa
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 1 tl jauhettu muskottipähkinä
  • 1,1 l mietoa kasvislientä
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 40 g parmesaania
  • 50 g fetajuustoa
  • 2 rkl pekaanipähkinöitä
  • pikku nippu timjamia

Valmistusohje

  1. Pilko kurpitsa isoiksi paloiksi ja voitele oliiviöljyllä.
  2. Paahda uunissa 200 asteessa 25–30 minuuttia.
    Pilko sillä aikaa punasipuli, valkosipuli, timjami ja chili.
  3. Ota kurpitsa uunista ja hetki jäähtyä, poista kuoret ja kuutioi.
  4. Laita kasariin öljyä ja lisää noin puolet kurpitsasta ja heitä muskottipähkinä sekaan, freesaa hetki.
  5. Lisää kasvisliemi ja kiehauta. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  6. Lisää sipuli, valkosipuli, chili, timjami ja pasta. Keittele hiljaa hymyillen noin 8 minuuttia ja lisää loput kurpitsakuutiot.
  7. Jatka keittämistä vielä 6–7 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.
  8. Raasta lopuksi parmesaani, nosta annos lautaselle ja murenna päälle fetaa ja pekaanipähkinöitä. Koristele timjamilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.