Julkaistu
Tv-kokki Harri Syrjäsen kurpitsapasta sopii vaikkapa halloweenin ruokapöytään.
Ainekset
- 800 g kurpitsaa
- 300 g pastaa
- 1 punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili
- 1 tl jauhettu muskottipähkinä
- 1,1 l mietoa kasvislientä
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 40 g parmesaania
- 50 g fetajuustoa
- 2 rkl pekaanipähkinöitä
- pikku nippu timjamia
Valmistusohje
- Pilko kurpitsa isoiksi paloiksi ja voitele oliiviöljyllä.
- Paahda uunissa 200 asteessa 25–30 minuuttia.
Pilko sillä aikaa punasipuli, valkosipuli, timjami ja chili. - Ota kurpitsa uunista ja hetki jäähtyä, poista kuoret ja kuutioi.
- Laita kasariin öljyä ja lisää noin puolet kurpitsasta ja heitä muskottipähkinä sekaan, freesaa hetki.
- Lisää kasvisliemi ja kiehauta. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Lisää sipuli, valkosipuli, chili, timjami ja pasta. Keittele hiljaa hymyillen noin 8 minuuttia ja lisää loput kurpitsakuutiot.
- Jatka keittämistä vielä 6–7 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.
- Raasta lopuksi parmesaani, nosta annos lautaselle ja murenna päälle fetaa ja pekaanipähkinöitä. Koristele timjamilla.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa