Mainos

Harri Syrjäsen yhdessä kasarissa valmistuva katkarapupasta saa potkua chilistä.

Ainekset

  • 300g jättikatkarapuja (kuorittu, kypsentämätön)
  • 300 g pastaa
  • 1 punainen chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl chilikastiketta
  • 1/2 fenkoli
  • 2 dl valkoviiniä
  • 8 dl hummerilientä fondista
  • kevätsipulia
  • nippu basilikaa
  • 1/2 sitruuna
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

Harri Syrjäsen katkarapupasta valmistuu näin:

  1. Pilko chili ja valkosipuli pieneksi. Ota fenkolista kanta pois ja suikaloi. Silppua kevätsipuli ja basilika.
  2. Kuullota hetken oliiviöljyssä chiliä ja valkosipulia. Lisää jättikatkaravut pannulle. Paista kuumalla lämmöllä muutama minuutti käännellen. (Jos jättikatkaravut ovat kypsiä, paista vain 30 sekuntia.) Lisää chilikastike ja sekoita. Ota lautaselle sivuun.
  3. Lisää pannulle pilkottu fenkoli ja paista hetki. Lisää valkoviini ja kiehauta hetken ja lisää hummeriliemi.
  4. Kiehauta ja lisää pasta. Keitä noin 13 minuuttia ja lisää kevätsipuli ja basilika.
  5. Sekoita ja lisää mukaan jättikatkaravut ja keitä vielä 1–2 minuuttia.
  6. Purista sitruunanmehu. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Lisää Harri Syrjäsen reseptejä löydät kokin Instagram-tililtä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja