Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Harri Syrjäsen katkarapupasta

Julkaistu 29.05.2021 09:15

MTV LIFESTYLE

Harri Syrjäsen yhdessä kasarissa valmistuva katkarapupasta saa potkua chilistä.

Ainekset

  • 300g jättikatkarapuja (kuorittu, kypsentämätön)
  • 300 g pastaa
  • 1 punainen chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl chilikastiketta
  • 1/2 fenkoli
  • 2 dl valkoviiniä
  • 8 dl hummerilientä fondista
  • kevätsipulia
  • nippu basilikaa
  • 1/2 sitruuna
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

Harri Syrjäsen katkarapupasta valmistuu näin:

  1. Pilko chili ja valkosipuli pieneksi. Ota fenkolista kanta pois ja suikaloi. Silppua kevätsipuli ja basilika.
  2. Kuullota hetken oliiviöljyssä chiliä ja valkosipulia. Lisää jättikatkaravut pannulle. Paista kuumalla lämmöllä muutama minuutti käännellen. (Jos jättikatkaravut ovat kypsiä, paista vain 30 sekuntia.) Lisää chilikastike ja sekoita. Ota lautaselle sivuun.
  3. Lisää pannulle pilkottu fenkoli ja paista hetki. Lisää valkoviini ja kiehauta hetken ja lisää hummeriliemi.
  4. Kiehauta ja lisää pasta. Keitä noin 13 minuuttia ja lisää kevätsipuli ja basilika.
  • Sekoita ja lisää mukaan jättikatkaravut ja keitä vielä 1–2 minuuttia.
  • Purista sitruunanmehu. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  • Lisää Harri Syrjäsen reseptejä löydät kokin Instagram-tililtä.

    Lisää aiheesta:

    Harri Syrjäsen punainen curry -kanapastaHarri Syrjäsen thaimaalainen kanakeittoHarri Syrjäsen lohi-avokadopastaHarri Syrjäsen tatti-poropastaHarri Syrjäsen kermainen kesäkurpitsapastaHarri Syrjäsen savulohipasta
    KatkarapupastaHarri SyrjänenNopeat ja helpotPastat ja nuudelitKatkaravutPääruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Katkarapupasta
    • 29.05.202109:15
      Harri Syrjänen

      Harri Syrjäsen katkarapupasta

    • 18.02.201300:00
      Kevyt

      Teryaki-katkarapuvermiselli

    • 18.02.201300:00
      Pastat ja nuudelit

      Mäti-katkarapupasta

    • 18.02.201300:00
      Pastat ja nuudelit

      Pastaa katkarapujen, mädin ja punasipulin kera

    • 18.02.201300:00
      Pastat ja nuudelit

      Linguinea katkarapujen ja kesäkurpitsan kera