Näin valmistuu gulassikeitto Harri Syrjäsen tapaa 1:00

Harri Syrjäsen gulassikeitto

Katso videolta, kuinka gulassikeitto valmistuu!

Tv-kokin gulassikeitto lämmittää talvipäivänä!

Ainekset

  • 400 g naudan jauheliha
  • 1,3 l lihalientä
  • 1 suippopaprika
  • 5 perunaa
  • 1 sipuli
  • 1 vihreä paprika
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 2–4 valkosipulinkynttä
  • nippu lehtipersiljaa
  • 1 rkl tomaattipyre
  • 2 tl chiljauhe
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1,5 dl valkoviiniä
  • 0,5dl oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria
  • 4 rkl smetanaa
  • pala patonkia

Valmistusohje

Näin valmistuu Harri Syrjäsen gulassikeitto

  1. Leikkaa paprikat suikaleiksi. Kuutioi perunat. Silppua sipuli ja leikkaa kirsikkatomaat puoliksi. Viipaloi valkosipulit. Hienonna lehtipersilja.
  2. Lisää oliiviöljyä kasariin ja ruskista jauiheliha. Heitä joukkoon sipuli ja valkosipuli. Kuullota hetki ja lisää tomaattipyree sekä chilijauhe ja paprikajauhe ja sekoita mausteet tasaisesti.
  3. Lisää tomaatit ja perunat, kuullota vielä hetken. Kaada kasariin valkoviini ja kiehauta.
  4. Lisää lihaliemi ja mausta suolalla ja pippurilla. Keitä noin 6 minuuttia ja lisää paprikat. Keitä hiljaa hymyillen vielä noin 10–15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  5. Nosta annos lautasella ja lisää päälle ruokalusikallinen smetanaa ja hyppysellinen lehtipersiljaa. Tarjoa patongin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.