Julkaistu
Cacio e pepe eli mustapippuripasta: kokki Harri Syrjäsen versio klassikkopasta cacio e pepestä valmistuu yhdessä kasarissa.
Ainekset
- 300 g spagettia
- 150 g pecorino-juustoa
- 2 tl mustapippuria
- 40 g voita
- 1 l vettä
- 0,2 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
- Raasta juusto hienoksi. Murskaa mustapippurit.
- Paahda pippureita ilman rasvaa kuumassa kasarissa noin minuutin ajan.
- Lisää vesi ja siihen hyppysellinen suolaa. Kiehauta, lisää pasta.
- Keitä pastaa noin 7 minuuttia. Pastan keitinvettä tulisi olla jäljellä 2–3 dl.
- Sekoita joukkoon hieno juustoraaste, voi ja loraus oliiviöljyä. Sekoita huolella, kunnes juusto on sulanut keitinliemeen ja muodostanut kastikkeen.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit