Julkaistu
Cacio e pepe eli mustapippuripasta: kokki Harri Syrjäsen versio klassikkopasta cacio e pepestä valmistuu yhdessä kasarissa.
Ainekset
- 300 g spagettia
- 150 g pecorino-juustoa
- 2 tl mustapippuria
- 40 g voita
- 1 l vettä
- 0,2 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
- Raasta juusto hienoksi. Murskaa mustapippurit.
- Paahda pippureita ilman rasvaa kuumassa kasarissa noin minuutin ajan.
- Lisää vesi ja siihen hyppysellinen suolaa. Kiehauta, lisää pasta.
- Keitä pastaa noin 7 minuuttia. Pastan keitinvettä tulisi olla jäljellä 2–3 dl.
- Sekoita joukkoon hieno juustoraaste, voi ja loraus oliiviöljyä. Sekoita huolella, kunnes juusto on sulanut keitinliemeen ja muodostanut kastikkeen.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Kapen helppo kurpitsapasta