Näin valmistuu Harri Syrjäsen cacio e pepe 0:36

Harri Syrjäsen cacio e pepe

Näin valmistuu cacio e pepe eli mustapippuripasta eli juusto-pippuripasta. Harri Syrjänen näyttää oman versionsa klassikkopastasta!

Cacio e pepe eli mustapippuripasta: kokki Harri Syrjäsen versio klassikkopasta cacio e pepestä valmistuu yhdessä kasarissa.

Ainekset

  • 300 g spagettia
  • 150 g pecorino-juustoa
  • 2 tl mustapippuria
  • 40 g voita
  • 1 l vettä
  • 0,2 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Raasta juusto hienoksi. Murskaa mustapippurit.
  2. Paahda pippureita ilman rasvaa kuumassa kasarissa noin minuutin ajan.
  3. Lisää vesi ja siihen hyppysellinen suolaa. Kiehauta, lisää pasta.
  4. Keitä pastaa noin 7 minuuttia. Pastan keitinvettä tulisi olla jäljellä 2–3 dl.
  5. Sekoita joukkoon hieno juustoraaste, voi ja loraus oliiviöljyä. Sekoita huolella, kunnes juusto on sulanut keitinliemeen ja muodostanut kastikkeen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!