Julkaistu
Tv-kokki Harri Syrjäsen mukaan suklaa tuo "pikantin lisän" tähän bataattikeittoon.
Ainekset
- 500 g bataattia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili
- 30 g tummaa suklaata (minimi 80%)
- nippu lehtipersiljaa
- 5 dl kasvis- tai kanalientä
- 2 tl paprikajauhetta
- 2 tl juustokuminaa
- 2 tl oreganoa
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 1 avocado
- 0,5 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
Näin valmistuu Harri Syrjäsen bataatti-chili-suklaakeitto:
- Kuori ja leikkaa bataatti paloiksi. Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko pieneksi. Leikkaa chili renkaiksi ja leikkaa veitsellä suklaata pienempiin osiin.
- Kaada oliiviöljyä kumaan kasariin sipuli, valkosipuli, chili ja paprikajauhe, kuustokumina ja oregaano ja sekoita.
- Lisää bataatit, sekoita ja lisää kasvisliemi. Keittele hiljaa hymyillen 15 minuuttia.
- Tällä aikaa leikkaa avocado halki, ota sisus lusikalla ja viipaloi.
- Lisää kasariin suklaa ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Kun bataatit kypsiä, kaada seos blenderiin ja soseuta.
- Nosta annos lautaselle ja lisää päälle puolikas avocado ja lusikallinen maustamatonta jogurttia.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa