Julkaistu
Televisiokokki Harri Syrjäsen appelsiini-broileripasta valmistuu yhdessä kasarissa.
Ainekset
- 300 g broilerin rintafileetä tai paistileikettä
- 300 g pastaa
- 9 dl mietoa kanalientä
- 3 kpl pientä pak choita
- 1–2 oksaa varsiselleriä
- 1 punainen chili
- 3 kpl valkosipulinkynsi
- pieni pala inkivääriä
- 2 appelsiinia
- 1 sitruuna
- nippu lehtipersiljaa
- 1 rkl maizenaa
- 1 rkl ruokosokeria
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- 0,5 dl valkoviinietikkaa
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 0,5 dl soijaa
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Näin valmistuu Harri Syrjäsen appelsiini-broileripasta:
- Pilko pak choi ja ja varsiselleri pieneksi. Silppua valkosipuli ja leikkaa chili renkaiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Raasta appelsiinista kuori. Suikaloi broileri. Silppua lehtipersilja. Halkaise sitruuna ja appelsiinit.
- Sekoita kulhossa broilerin joukkoon maizena. Kaada kasariin oliiviöljyä ja lisää broilerit kuumalle pannulle. Lisää valkosipuli, varsiselleri, chili, valkoviinietikka ja soija. Purista appelsiinien ja sitruunan mehut. Lisää raastettu inkivääri ja appelsiininkuori. Lisää ruokosokeri.
- Sekoita ja lisää kanaliemi. Kiehauta ja lisää pasta. Keittele hiljaa hymyillen noin 10–12 minuuttia, kunnes pasta on lähes kypsää. Lisää joukkoon pak choi ja sekoita.
- Lisää lehtipersilja ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta annos lautaselle ja lisää päälle seesaminsiemeniä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.