Härkäpapukeitto

Tuoreita härkäpapuja tapaa saada kesän loppupuolella ainakin toreilta. Ruokien ainesluettelossa on usein silvottuja papuja, mutta ei tarkoiteta teräaseella raatelua, vaan sitä, että palkokasvin siemenet on perattu. Oikea muoto on kuitenkin silpiä ja siis silvityt pavut/herneet.

Neljälle

  • 6 dl silvittyjä härkäpapuja
  • 2 porkkanaa siivuina
  • 1 dl purjosiivuja
  • 1,5 vihannesliemikuutiota
  • 9 dl vettä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 munankeltuainen
  • 3 dl kahvikermaa
  • persiljasilppua

Valmistusohje

1. Keitä pavut ja porkkanalantit pehmeiksi vähässä vihannesliemessä.

2. Kuullota toisessa kattilassa voi ja vehnäjauho ja ohenna lopulla vihannesliemellä. Lisää sitten papu-porkkanaseos liemineen. Lisää keitokseen purjosivut ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä muutama minuutti ja mausta maistellen.

3. Ota kattila liedeltä. Vatkaa yhteen keltuainen ja kerma ja sekoita keittoon. Palauta liedelle ja hauduta hetki, mutta älä enää keitä. Ripottele pinnalle persiljasilppu ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!