Härkäpapukeitto
Tuoreita härkäpapuja tapaa saada kesän loppupuolella ainakin toreilta. Ruokien ainesluettelossa on usein silvottuja papuja, mutta ei tarkoiteta teräaseella raatelua, vaan sitä, että palkokasvin siemenet on perattu. Oikea muoto on kuitenkin silpiä ja siis silvityt pavut/herneet.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 6 dl silvittyjä härkäpapuja
- 2 porkkanaa siivuina
- 1 dl purjosiivuja
- 1,5 vihannesliemikuutiota
- 9 dl vettä
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- suolaa ja pippuria
- 1 munankeltuainen
- 3 dl kahvikermaa
- persiljasilppua
Valmistusohje
1. Keitä pavut ja porkkanalantit pehmeiksi vähässä vihannesliemessä.
2. Kuullota toisessa kattilassa voi ja vehnäjauho ja ohenna lopulla vihannesliemellä. Lisää sitten papu-porkkanaseos liemineen. Lisää keitokseen purjosivut ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä muutama minuutti ja mausta maistellen.
3. Ota kattila liedeltä. Vatkaa yhteen keltuainen ja kerma ja sekoita keittoon. Palauta liedelle ja hauduta hetki, mutta älä enää keitä. Ripottele pinnalle persiljasilppu ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka