Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Härkäpapukeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Neljälle

  • 6 dl silvittyjä härkäpapuja
  • 2 porkkanaa siivuina
  • 1 dl purjosiivuja
  • 1,5 vihannesliemikuutiota
  • 9 dl vettä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 munankeltuainen
  • 3 dl kahvikermaa
  • persiljasilppua

Valmistusohje

1. Keitä pavut ja porkkanalantit pehmeiksi vähässä vihannesliemessä.

2. Kuullota toisessa kattilassa voi ja vehnäjauho ja ohenna lopulla vihannesliemellä. Lisää sitten papu-porkkanaseos liemineen. Lisää keitokseen purjosivut ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä muutama minuutti ja mausta maistellen.

3. Ota kattila liedeltä. Vatkaa yhteen keltuainen ja kerma ja sekoita keittoon. Palauta liedelle ja hauduta hetki, mutta älä enää keitä. Ripottele pinnalle persiljasilppu ja tarjoile.

Tuoreita härkäpapuja tapaa saada kesän loppupuolella ainakin toreilta. Ruokien ainesluettelossa on usein silvottuja papuja, mutta ei tarkoiteta teräaseella raatelua, vaan sitä, että palkokasvin siemenet on perattu. Oikea muoto on kuitenkin silpiä ja siis silvityt pavut/herneet.

Lisää aiheesta:

ÄyriäisrisottoPapumuhennosLammasta vihannessosekeitossaCrème VichyssoiseMuhennetut leikkopavut pekonin kanssaMuhennetut leikkopavut läskin kanssa
PapukeittoLiharuokaKasvisruokaPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Papukeitto
  • 04.10.202407:44
    Pavut

    Meksikolainen papukeitto

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Valkopapukeittoa ja basilikaa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Punainen papukeitto

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Härkäpapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Musta papukeitto Kuubasta