Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Häränrintaa juuresten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 hengelle

  • 1 1/2 kg tuoretta häränrintaa luun kera
  • vettä, 2 tl suolaa/vesilitra
  • 1 porkkana sentin paloina
  • 1 purjo sentin paloina
  • 1 sipuli kuorittuna mutta kokonaisena
  • 1/2 juuriselleri sentin kuutioina
  • 6 valkopippuria
  • 1 neilikka
  • 1 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 6 persiljanoksaa

Tarjoiluun

  • 2 porkkanaa sentin paloina
  • 1/2 juuriselleri sentin kuutioina
  • 1/2 lanttu sentin kuutioina
  • 4 perunaa
  • piparjuurta raastettuna

Valmistusohje

1. Huuhtele liha kylmällä vedellä. Näin saat oikean määrän keitinlientä: laita liha kattilaan, joka on sen kokoinen, että lihapala peittää juuri juuri sen pohjan. Kaada sitten kattilaan vettä, niin että liha peittyy. Nosta nyt lihapala kattilasta, suolaa vesi kevyesti ja kuumenna kiehuvaksi (siis ilman lihaa). Laita liha takaisin kattilaan kiehuvaan veteen. Kun vesi alkaa kiehua jälleen, kuori muodostuva vaahto pois.

2. Lisää kattilaan mausteet, sipuli, valkosipuli, persilja ja juurekset (ei niitä, jotka on tarkoitettu tarjoiluun). Keittele hiljaisella tulella parisen tuntia, eli kunnes liha irtoaa luusta ja liha tuntuu murealta. Nosta liha kattilasta. Siivilöi liemi ja keitä tarjoiluun tarkoitetut juurekset kypsiksi siinä. Tämän kaiken voit tehdä etukäteen. Poista lihasta luu(t), kun se on vielä hieman lämmintä. Kun liha on jäähtynyt, voit laittaa sen jääkaappiin vadille painon alle, esim. sopivankokoinen leikkuulauta ja sen päälle vaikkapa säilykepurkkeja tms. Viileässä painon alla ollut liha on helppo viipaloida. Pidä myös keitetyt juurekset ja lihaliemi jääkaapissa.

Häränrintalihan voi keittää etukäteen parikin päivää ennen tarjoilua. Laita se jääkaappiin painon alle vaikkapa leikkuulaudan avulla, niin pystyt leikkaamaan sitä helpommin. Ennen tarjoilua lämmitä halutessasi liha keitinliemessään.

3. Ennen ateriaa leikkaa häränrinta terävällä veitsellä viipaleiksi. Voit lämmittää viipaleet uunissa tilkassa lihalientä alumiinifoliolla peitettynä. Tarjoile lihaviipaleet syviltä lautasilta kuumennettujen juuresten, lihaliemen ja piparjuuriraasteen kera.

Lisää aiheesta:

Riimisuolattua häränrintaa voikastikkeen ja kantarellien keraTuoresuolattua lammasta juuresmuussin keraYrttipaistettu hirvifileePyöreä paistiTumma häränlihaliemiHäränrintaa ja juureksia sinappikastikkeessa
HäränrintaKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Häränrinta
  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Häränrintaa ja kirkastettu consommé

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Keitettyä, tuoretta häränrintaa ja juureksia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Käristettyä häränrintaa sipulin ja perunapyreen kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Käristetty häränrinta ruskistettujen juuresten kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Riimisuolattua häränrintaa kirvelin kanssa