Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Häränrintaa ja juureksia sinappikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 1 ½ kg häränrintaa luineen
  • suolaa, 1 ½ tl per litra vettä
  • 7 kokonaista valkopippuria
  • 2 neilikkaa
  • 1 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 1 valkosipulinkynsi
  • muutama persiljanoksa
  • 1 porkkana paloiteltuna
  • 1 purjo paloiteltuna
  • 1 keltasipuli kuutioina
  • 1 pala juuriselleri paloiteltuna

Juurekset

  • 1 l kuorittuja ja kuutioituja juureksia
  • 2 rkl voita
  • 2 ½ rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • ½ tl suolaa
  • 2 maustemittaa valkopippuria
  • ½ tl kidesokeria
  • 2-3 rkl karkeaa sinappia

Tarjoiluun

  • korintteja ja persiljaa

Valmistusohje

1. Laita huuhdeltu häränrinta kattilaan ja täytä niin paljon vettä että liha peittyy. Nosta liha vedestä, lisää veteen suola ja kuumenna kiehuvaksi. Laita häränrinta kiehuvaan veteen, kuumenna taas kiehuvaksi ja kuori pois vaahto huolellisesti. Lisää mausteet ja kasvikset.

2. Keitä, kunnes luut irtoavat ja liha tuntuu murealta, kun sitä pistää haarukalla, n. 2 tuntia. Nosta liha kattilasta ja poista luu. Säästä liemi. Laita liha leikkuulaudan ja painon alle, anna jäähtyä.

3. Juurekset: Keitä juureksia suolatussa vedessä n. 15 minuuttia.

4. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot, lisää maitoa samalla nopeasti kuumentaen ja sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä 3 minuuttia, mausta suolalla, pippurilla, sokerilla (pyöristää maut) ja sinapilla.

5. Tarjoile juurekset häränrinnan, korinttien ja persiljan kera.

Lisää aiheesta:

VasikanliemiKeitettyä, tuoretta häränrintaa ja juureksiaVasikkablanquette curryn ja kapristen keraPerinteinen hapanpaistiLuumutäytteinen porsaanseläkeIsoäidin marinoitu naudanpaisti
HäränrintaLisäkeruoatKananmunatonPääruoatLiharuoka

Eläköön kotiruoka! Tätä ruokaa ei tarvitse vahtia tai sen kanssa puuhastella. Häränrinta hoitelee itse itsensä liedellä, mutta sen on levättävä painon alla ennen tarjoilua saadakseen oikean koostumuksen. Tarjoile ihanan kermaisten juuresten ja sinappikastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Häränrinta
  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Häränrintaa ja kirkastettu consommé

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Keitettyä, tuoretta häränrintaa ja juureksia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Käristettyä häränrintaa sipulin ja perunapyreen kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Käristetty häränrinta ruskistettujen juuresten kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Riimisuolattua häränrintaa kirvelin kanssa