Häränrintaa ja juureksia sinappikastikkeessa
Eläköön kotiruoka! Tätä ruokaa ei tarvitse vahtia tai sen kanssa puuhastella. Häränrinta hoitelee itse itsensä liedellä, mutta sen on levättävä painon alla ennen tarjoilua saadakseen oikean koostumuksen. Tarjoile ihanan kermaisten juuresten ja sinappikastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 ½ kg häränrintaa luineen
- suolaa, 1 ½ tl per litra vettä
- 7 kokonaista valkopippuria
- 2 neilikkaa
- 1 tl timjamia
- 1 laakerinlehti
- 1 valkosipulinkynsi
- muutama persiljanoksa
- 1 porkkana paloiteltuna
- 1 purjo paloiteltuna
- 1 keltasipuli kuutioina
- 1 pala juuriselleri paloiteltuna
Juurekset
- 1 l kuorittuja ja kuutioituja juureksia
- 2 rkl voita
- 2 ½ rkl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- ½ tl suolaa
- 2 maustemittaa valkopippuria
- ½ tl kidesokeria
- 2-3 rkl karkeaa sinappia
Tarjoiluun
- korintteja ja persiljaa
Valmistusohje
1. Laita huuhdeltu häränrinta kattilaan ja täytä niin paljon vettä että liha peittyy. Nosta liha vedestä, lisää veteen suola ja kuumenna kiehuvaksi. Laita häränrinta kiehuvaan veteen, kuumenna taas kiehuvaksi ja kuori pois vaahto huolellisesti. Lisää mausteet ja kasvikset.
2. Keitä, kunnes luut irtoavat ja liha tuntuu murealta, kun sitä pistää haarukalla, n. 2 tuntia. Nosta liha kattilasta ja poista luu. Säästä liemi. Laita liha leikkuulaudan ja painon alle, anna jäähtyä.
3. Juurekset: Keitä juureksia suolatussa vedessä n. 15 minuuttia.
4. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot, lisää maitoa samalla nopeasti kuumentaen ja sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä 3 minuuttia, mausta suolalla, pippurilla, sokerilla (pyöristää maut) ja sinapilla.
5. Tarjoile juurekset häränrinnan, korinttien ja persiljan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan