Häränrintaa ja juureksia sinappikastikkeessa
Eläköön kotiruoka! Tätä ruokaa ei tarvitse vahtia tai sen kanssa puuhastella. Häränrinta hoitelee itse itsensä liedellä, mutta sen on levättävä painon alla ennen tarjoilua saadakseen oikean koostumuksen. Tarjoile ihanan kermaisten juuresten ja sinappikastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 ½ kg häränrintaa luineen
- suolaa, 1 ½ tl per litra vettä
- 7 kokonaista valkopippuria
- 2 neilikkaa
- 1 tl timjamia
- 1 laakerinlehti
- 1 valkosipulinkynsi
- muutama persiljanoksa
- 1 porkkana paloiteltuna
- 1 purjo paloiteltuna
- 1 keltasipuli kuutioina
- 1 pala juuriselleri paloiteltuna
Juurekset
- 1 l kuorittuja ja kuutioituja juureksia
- 2 rkl voita
- 2 ½ rkl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- ½ tl suolaa
- 2 maustemittaa valkopippuria
- ½ tl kidesokeria
- 2-3 rkl karkeaa sinappia
Tarjoiluun
- korintteja ja persiljaa
Valmistusohje
1. Laita huuhdeltu häränrinta kattilaan ja täytä niin paljon vettä että liha peittyy. Nosta liha vedestä, lisää veteen suola ja kuumenna kiehuvaksi. Laita häränrinta kiehuvaan veteen, kuumenna taas kiehuvaksi ja kuori pois vaahto huolellisesti. Lisää mausteet ja kasvikset.
2. Keitä, kunnes luut irtoavat ja liha tuntuu murealta, kun sitä pistää haarukalla, n. 2 tuntia. Nosta liha kattilasta ja poista luu. Säästä liemi. Laita liha leikkuulaudan ja painon alle, anna jäähtyä.
3. Juurekset: Keitä juureksia suolatussa vedessä n. 15 minuuttia.
4. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot, lisää maitoa samalla nopeasti kuumentaen ja sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä 3 minuuttia, mausta suolalla, pippurilla, sokerilla (pyöristää maut) ja sinapilla.
5. Tarjoile juurekset häränrinnan, korinttien ja persiljan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti