Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Häränlihakääryleet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Entistä kotiruokaa, joka nykyään on juhlaruokaa ja monen lempiruokaa.

Neljälle

  • 8 lehtipihviä
  • 4 viipaletta pekonia
  • 2 suolakurkkua, suikaleina
  • 1 keltasipuli, viipaleina
  • persiljaa
  • nelimaustetta
  • 1 lohko juuriselleriä, suikaleina
  • 2 pientä porkkanaa, suikaleina
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 laakerinlehti
  • 2-3 dl olutta
  • 2 anjovisfileet, muusattuina
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Mausta lihat suolalla, pippurilla ja nelimausteella. Laita jokaisen päälle puolikas pekoniviipale ja kurkkusuikale. Paista sipulit voissa ja levitä pihveille. Laita päälle persiljanoksa. Kääri rullalle ja kiinnitä hammastikuilla.

2. Freesaa juurekset voinokareessa padassa. Puuteroi päälle jauhot.

3. Ruskista kääryleet joka puolelta ja lisää pataan. Kaada päälle olut, lisää laakerinlehti ja muussattu anjovis. Keitä hiljalleen kunnes liha on mureaa.

4. Nosta kääryleet padasta, lisää pataan kerma ja keitä ilman kantta 5-10 minuuttia. Laita kääryleet takaisin pataan, tarjoile hyytelön kera.

Lisää aiheesta:

Anjoviksenmakuiset lihakääryleetKääryleet tomaattikastikkeessaLuumuiset sianlihakääryleetLammsmäcka paprikakastikkeessaPatee oliivien keraHäränlihakääryleet kermakastikkeessa
LihakääryleetPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihakääryleet
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Omenalla ja luumuilla täytetyt lihakääryleet

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Anjoviksenmakuiset lihakääryleet

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Aprikoosi-vuohenjuusto-jauhelihakääryleet

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Sienitäytteiset lihakääryleet

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Sienitäytteiset lihakääröt