Häränlihakääryleet

Entistä kotiruokaa, joka nykyään on juhlaruokaa ja monen lempiruokaa.

Neljälle

  • 8 lehtipihviä
  • 4 viipaletta pekonia
  • 2 suolakurkkua, suikaleina
  • 1 keltasipuli, viipaleina
  • persiljaa
  • nelimaustetta
  • 1 lohko juuriselleriä, suikaleina
  • 2 pientä porkkanaa, suikaleina
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 laakerinlehti
  • 2-3 dl olutta
  • 2 anjovisfileet, muusattuina
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Mausta lihat suolalla, pippurilla ja nelimausteella. Laita jokaisen päälle puolikas pekoniviipale ja kurkkusuikale. Paista sipulit voissa ja levitä pihveille. Laita päälle persiljanoksa. Kääri rullalle ja kiinnitä hammastikuilla.

2. Freesaa juurekset voinokareessa padassa. Puuteroi päälle jauhot.

3. Ruskista kääryleet joka puolelta ja lisää pataan. Kaada päälle olut, lisää laakerinlehti ja muussattu anjovis. Keitä hiljalleen kunnes liha on mureaa.

4. Nosta kääryleet padasta, lisää pataan kerma ja keitä ilman kantta 5-10 minuuttia. Laita kääryleet takaisin pataan, tarjoile hyytelön kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.